Luptătorii K1 din anturajul deputatului Țuțu, trimiși în judecată în dosarul omorului lui Sergiu Bejenaru în fața unui club de noapte

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Sportivii K1 Aurel Ignat și Mihai Pârgaru, vor compărea pe banca acuzaților pentru huliganism, vătămare intenționată gravă a integrității corporale sau a sănătății, comisă de mai multe persoane, soldată cu decesul unei persoane. Este vorba despre cazul omorului în bătăi a tânărului Sergiu Bejenaru, în vârstă de 30 de ani, în fața unui club de noapte din capitală. Dacă vor fi găsiți vinovați, inculpații riscă până la 15 ani de închisoare.

Procuratura municipiului Chișinău a finalizat urmărirea penală și a expediat în judecată cauza penală de învinuire a celor doi.

Potrivit probatoriului, în data de 19 mai, în timpul unei altercații în parcarea unui centru comercial, inculpații, împreună cu un complice, i-ar fi aplicat multiple lovituri lui Sergiu Bejenaru. Printre victime au fost Ion Bejenaru și Sergiu Bradu. Potrivit Procuraturii, la Institutul de Medicina Urgentă, cei doi au fost audiați de polițiști, dar ar fi refuzat să depună plângere și afirmând că traumatismele sunt urmare a căderii de pe scară.

În aceste circumstanțe, a fost înregistrat un proces penal pentru huliganism. În aceeași zi, a fost pornită încă o cauză penală pentru huliganism, vătămare intenționată gravă și medie a integrității corporale sau a sănătății, comisă de mai multe persoane.

Din cauza traumatismelor, Sergiu Bejenaru a murit la spital, în noaptea de 24 spre 25 mai. Ulterior, fratele victimei a depus o plângere la poliție, prin care a cerut să fie recunoscut în calitate de parte vătămată. Plângeri au mai fost depuse, în aceeași zi, de către mama și concubina victimei.

În urma unui complex de acțiuni de urmărire penală, inclusiv audierii martorilor și studierii imaginilor de pe mai multe camere de supraveghere au fost identificate persoanele implicate în comiterea infracțiunii.

Mihai Pîrgaru a fost reținut pe 25 mai, iar peste o zi a fost reținut și Aurel Ignat. Pe numele celor doi au fost emise mandate de arestare preventivă, care au fost prelungite până în prezent. Cel de-al treilea învinuit de complicitate la comiterea acestor crime continuă să fie căutat de poliție, materialele în privința acestuia fiind disjunse într-o procedură separată.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...