/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 755: Sancțiuni UE și tancuri binecuvântate de preoți. Colaborator al Ambasadei Ruse, interzis în Moldova

Cazul tânărului snopit în bătăi de sportivii K1: Dosarul de învinuire a lui Ignat și Pârgaru, trimis în judecată

19 iulie 2018, ora 09:50

Potrivit probatoriului, în data de 19 mai, în timpul unei altercații în parcarea unui centru comercial, inculpaţii, împreună cu un complice, i-ar fi aplicat multiple lovituri lui Sergiu Bejenaru. Printre victime au fost Ion Bejenaru și Sergiu Bradu. La Institutul de Medicina Urgentă, cei doi au fost audiați de polițiști, dar au refuzat să depună plângere și au afirmat că traumatismele sunt urmare a căderii de pe scară. În aceste circumstanțe, a fost înregistrat un proces penal pentru huliganism. În aceeași zi, a fost pornită încă o cauză penală pentru huliganism, vătămare intenţionată gravă și medie a integrităţii corporale sau a sănătăţii, comisă de mai multe persoane.

Din cauza traumatismelor, Sergiu Bejenaru a murit la spital, în noaptea de 24 spre 25 mai. Ulterior, fratele victimei a depus o plângere la poliţie, prin care a cerut să fie recunoscut în calitate de parte vătămată. Plângeri au mai fost depuse, în aceeaşi zi, de către mama şi concubina victimei.

În urma unui complex de acţiuni de urmărire penală, inclusiv audierii martorilor şi studierii imaginilor de pe mai multe camere de supraveghere au fost identificate persoanele implicate în comiterea infracţiunii.

Mihai Pîrgaru a fost reţinut pe 25 mai, iar peste o zi a fost reţinut şi Aurel Ignat. Pe numele celor doi au fost emise mandate de arestare preventivă, care au fost prelungite până în prezent. Cel de-al treilea învinuit de complicitate la comiterea acestor crime continuă să fie căutat de poliţie, materialele în privinţa acestuia fiind disjunse într-o procedură separată.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, inculpaţii riscă până la 15 ani de închisoare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram