Omorul bărbatului în faţa unui club de noapte: Sportivii Aurel Ignat şi Mihai Pârgaru, trimiși în judecată

Sportivii Aurel Ignat şi Mihai Pârgaru vor compărea pe banca acuzaţilor pentru huliganism, vătămare intenţionată gravă a integrităţii corporale sau a sănătăţii, comisă de mai multe persoane, soldată cu decesul unei persoane.

Procuratura muncipiului Chişinău a finalizat urmărirea penală şi a expediat în judecată cauza penală de învinuire a celor doi.

Potrivit probatoriului, în data de 19 mai, în timpul unei altercații în parcarea unui centru comercial, inculpaţii, împreună cu un complice, i-ar fi aplicat multiple lovituri lui Sergiu Bejenaru.

Printre victime au fost Ion Bejenaru și Sergiu Bradu. La Institutul de Medicina Urgentă, cei doi au fost audiați de polițiști, dar au refuzat să depună plângere și au afirmat că traumatismele sunt urmare a căderii de pe scară.

În aceste circumstanțe, a fost înregistrat un proces penal pentru huliganism. În aceeași zi, a fost pornită încă o cauză penală pentru huliganism, vătămare intenţionată gravă și medie a integrităţii corporale sau a sănătăţii, comisă de mai multe persoane.

Din cauza traumatismelor, Sergiu Bejenaru a murit la spital, în noaptea de 24 spre 25 mai. Ulterior, fratele victimei a depus o plângere la poliţie, prin care a cerut să fie recunoscut în calitate de parte vătămată. Plângeri au mai fost depuse, în aceeaşi zi, de către mama şi concubina victimei.

În urma audierii martorilor şi studierii imaginilor de pe mai multe camere de supraveghere au fost identificate persoanele implicate în comiterea infracţiunii.

Mihai Pîrgaru a fost reţinut pe 25 mai, iar peste o zi a fost reţinut şi Aurel Ignat. Pe numele celor doi au fost emise mandate de arestare preventivă, care au fost prelungite până în prezent.

Cel de-al treilea învinuit de complicitate la comiterea acestor crime continuă să fie căutat de poliţie, materialele în privinţa acestuia fiind disjunse într-o procedură separată.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, inculpaţii riscă până la 15 ani de închisoare.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.