08:07:47 16.04.2024
Stiri

LECȚIE DE VIAȚĂ a Soranei Cîrstea! Ce a făcut cu banii câștigați la Fed Cup

Sport 19.07.2018 09:40 Vizualizări2558 Autor: Ziarul National
LECȚIE DE VIAȚĂ a Soranei Cîrstea! Ce a făcut cu banii câștigați la Fed Cup Sursa: digisport.ro


Între meciurile de la BRD Bucharest Open, Sorana Cîrstea (28 de ani, locul 57 WTA) a dat o fugă până la Tîrgovişte, orașul ei natal. Sportiva noastră a ales să doneze un incubator ultraperformant secţiei de neonatologie a Spitalului Municipal din capitala județului Dâmbovița. Doi copii născuţi prematur se aflau deja în aparatul donat de către Sorana.

„Deși joci individual, în tenis te bazezi la fiecare minge pe echipa ta. Astfel, cu muncă, migală, disciplină, dar și suport din partea echipei, ajungi să faci performanță. Cred că acest principiu este valabil și în cazul copiilor născuți prematur: ei au nevoie de o echipă bună, iar eu am decis să fac parte din echipa lor. Consider că fiecare dintre noi e dator să dea înapoi ceva societății unde s-a format. Mai mult, noi, ca sportivi care am beneficiat de ajutorul multor oameni minunați, care ne-au format și ne-au dat posibilitatea să fim apreciați în afara țării, trebuie să fim un exemplu pentru societate”, a spus Sorana.

Sportiva a explicat că a ales să doneze acești bani, aproximativ 15.000 de euro, unei organizații care știe cum să-i cheltuiască, astfel încât investiția să fie una de efect. Mai mult, Cîrstea a făcut un apel public și a invitat și alți sportivi din România să-i urmeze gestul.

„Ca mulțumire pentru că am avut și am onoarea să reprezint România la competiții internaționale precum Fed Cup, am dorit să donez acești bani, pe care i-am primit, unei organizații care știe ce să facă cu ei și să mă întorc în orașul de unde am plecat, împreună cu Salvați Copiii, cu o dotare care poate va ajuta să crească viitori campioni din copilașii născuți prematur – și, cu siguranță, le va salva viețile.

Îi chem pe toți colegii mei, sportivi de performanță, să dea un exemplu și să se implice activ în cauze ca aceasta și să începem să fim noi schimbarea pe care o vrem în societate. Joc pentru România, dau înapoi României. Mulțumesc Organizației Salvați Copiii România că mă învață cum să fac acest bine!”, a mai spus Sorana Cîrstea, citată de digisport.ro.


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md