(foto) Fotbalul, practicat la nivel profesionist în Sărata Galbenă. În localitate sunt zece echipe de fotbal

1

În comuna Sărata Galbenă, raionul Hîncești, există zece echipe de fotbal, una dintre care joacă în Divizia Națională. Asta, datorită faptului că în localitate există două stadioane moderne, unde localnicii de toate vârstele au posibilitatea să practice fotbalul la nivel profesional.

2

Unul dintre stadioanele moderne se află chiar lângă Liceul Teoretic „Universum” din localitate. Pentru renovarea terenului, primăria din localitate a alocat circa două milioane de lei, susține primarul comunei Sărata Galbenă, Mihail Lozovoi.

„Stadionul a fost renovat în perioada 2016-2017. Datorită faptului că a început renovarea stadionului din Vadul lui Vodă, covorul artificial, care era într-o stare foarte bună, a ajuns la noi. Primăria s-a implicat, alocând o sumă considerabilă. Datorită acestor bani, a fost mărit spațiul terenului, au fost schimbate plasele de protecție, a fost instalat gardul de fier și a fost reparat vestiarul”, a precizat primarul.

Directorul stadionului și antrenorul de fotbal, Leonid Pascaru, spune că este mândru că în Sărata Galbenă este un stadion modern.

„Avem zece echipe și mai mult de zece sportivi de-ai noștri în mai multe echipe din Divizia Națională, care necesită antrenamente zilnice de calitate”, a menționat Leonid Pascaru.

Sătenii susțin că faptul că există terenuri moderne le dă posibilitatea să joace fotbal la cel mai înalt nivel.

„Este binevenit faptul că avem un stadion modern, conform tuturor standardelor. Astfel, de fiecare dată când avem un meci, îl jucăm pe stadionul nostru”, a menționat Ion Ștefancu, jucător al echipei „Petrocub”.

Una dintre cele zece echipe locale, Petrocub, joacă în Divizia Națională și ocupă locul trei.

Autori: Ana-Maria Lozovoi, Carolina Motelica, Andreea Mihailov, Mihaela Solomon, Ana-Maria Talmazanu, Sergiu Marcenco, elevi ai Liceului Teoretic „Universum”, comuna Sărata Galbenă, raionul Hâncești.

Acest material a fost realizat în cadrul Proiectului „Încurajarea tinerilor să devină cetățeni activi”, implementat de IREX Europe și AO „Centrul Media pentru Tineri”, cu susținerea financiară a Uniunii Europene. Opiniile exprimate în acest material nu reflectă neapărat punctul de vedere al Uniunii Europene.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente