18 artiști vor concura la Festivalul Cerbul de Aur. Lidia Isac va lupta pentru faimosul trofeu

La ediţia aniversară din anul curent pe scena prestigiosului Festival Cerbul de Aur de la Brașov vor urca 18 interpreţi din 14 ţări şi România. Republica Moldova va fi reprezentată de talentata interpretă Lidia Isac, cea care a concurat în 2016 din partea țării noastre la concursul Eurovision.

Organizatorii Cerbului de Aur au anunţat că, datorită numărului mare de candidaţi înscrişi, au decis să suplimenteze numărul de locuri la secţiunea interpretare. Astfel, vor intra în concurs 18 artişti, faţă de 15, cât era prevăzut iniţial.

Decizia a fost luată după analiza materialelor transmise de cei peste 110 candidaţii înscrişi în selecţie.

Lista celor care vor evolua la Brașov:

  1. Inis Neziri (Albania)
  2. Amaliya Margaryan (Armenia)
  3. Kaye Olivier Fabian C (Belgia)
  4. John Karayiannis (Cipru)
  5. Kelly-Joyce Bale (Franţa)
  6. Ryan O’Shaughnessy (Irlanda)
  7. Omer Netzer (Israel)
  8. Damiano Borgi (Italia)
  9. Tiziana Camelin (Italia)
  10. Dinara Kairova (Kazakhstan)
  11. Antonia Gigovska (Macedonia)
  12. Karl William Lund (Marea Britanie)
  13. Lidia Isac (Republica Moldova)
  14. Dora Gaitanovici (România)
  15. Ovidiu Anton (România)
  16. Raluca Blejusca (România)
  17. Sebastian Schmidt (San Marino)
  18. Jorge Gonzalez (Spania).

Cerbul de Aur va debuta  pe 30 august, iar pe 1 septembrie va fi aunţat numele laureaţilor ediţiei din acest an. Marele Trofeu Cerbul de Aur este insoţit de un premiu de 25 de mii de euro.

În 2016 Lidia Isac a reprezentat Moldova la Eurovision la Stockholm cu piesa „Falling Stars”. În 2017, a participat la concursul francez „The Voice : la plus belle voix!” și a făcut senzație pe scena de la „Vocea României”.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.