Trimite e-mail | Printeaza
Economie
18.07.2018

Guvernul a aprobat inițierea negocierile de extindere a termenului de finanțare de către BEI a Proiectului de reabilitare a drumurilor

Guvernul a aprobat inițierea negocierile de extindere a termenului de finanțare de către BEI a Proiectului de reabilitare a drumurilor

Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi inițierea negocierilor și aprobarea semnării Amendamentului nr. 1 la Contractul de finanțare dintre Republica Moldova şi Banca Europeană de Investiții (BEI), pentru realizarea Proiectului de reabilitare a drumurilor din Republica Moldova.

Potrivit ministrului Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, amendamentul are drept scop extinderea datei finale de disponibilitate a mijloacelor financiare acordate în baza Contractului de finanțare până la 25 iunie 2022. Acest fapt se datorează prelungirii duratei de executare a lucrărilor de reabilitare a drumurilor naționale și a sumei restante neasimilate din proiect, de aproximativ 100 de milioane de euro.

„Extinderea are drept scop facilitarea disponibilității mijloacelor financiare necesare pentru a finanța lucrările de reabilitare, serviciile de consultanță în supervizarea lucrărilor și implementarea proiectului. Acest lucru se va realiza, în mod special, pentru reabilitarea drumurilor R16 Bălți – Fălești – Sculeni - Ungheni și M3 Chișinău – Comrat – Giurgiulești – frontiera cu România, sectorul Porumbrei – Cimișlia și drumul de ocolire al orașului Comrat”, a explicat ministrul Economiei și Infrastructurii.

Contractul de finanțare dintre Republica Moldova şi BEI, pentru realizarea Proiectului de reabilitare a drumurilor din Republica Moldova, a fost semnat la Luxembourg la 25 iunie 2013, anunță un comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus