Cererea Maiei Sandu în instanță a fost restituită: „Nu rezultă cu certitudine” că ea este președintele PAS

Partidul Acțiune și Solidaritate a acționat în judecată Banca Națională și guvernatorul BNM, Sergiu Cioclea, privind accesul la informație. Cererea a fost însă restituită, iar unul dintre motivele invocate este că din aceasta nu rezultă cu certitudine că Maia Sandu este președintele PAS.

Maia Sandu a explicat că a trimis cererea în instanța de judecată împotriva BNM și Cioclea, după ce a solicitat informații de interes public, dar nu a primit răspuns.

„Cererea a fost restituită de către judecătoarea Diana Tricolici, pentru că nu are „certitudinea că Maia Sandu este Președintele PAS”, a menționat Maia Sandu pe pagina sa de Facebook, anexând și textul încheierii de restituire.

Din înscrisurile anexate la cererea de chemare în judecată nu rezultă cu certitudine că Maia Sandu este Președintele Partidului Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate”, se arată în încheierea judecătoriei. Tot acolo se mai spune că în lipsa deciziei cu privire la alegerea conducătorului partidului și extrasului din registrul organizațiilor necomerciale, din care ar rezulta persoana aleasă în calitate de președinte al partidului, judecătorul este în imposibilitate de a consulta funcția semnatarului.

„Prin urmare nu s-a demonstrat împuternicirile acordate Maiei Sandu, în vederea reprezentării în instanța de judecată. În consecință, judecătorul a ajuns la concluzia că cererea de chemare în judecată a fost semnată și depusă în instanța de judecată de o persoană neîmputernicită”, se arată în decizia instanței.

Totuși. potrivit documentului, reclamantul se poate adresa din nou în instanța de judecată, împotriva aceluiași pârât, cu același obiect și același temei după înlăturarea încălcărilor enunțate.

Restituire Cerere

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.