Trimite e-mail | Printeaza
Politic
17.07.2018

33 de partide politice au prezentat, în termen, raportul privind gestiunea financiară pentru semestrul întîi al anului 2018

Comisia Electorală Centrală (CEC) informează că 33 de partide politice din cele 46 înregistrate la Ministerul Justiției au prezentat, în termen, raportul privind gestiunea financiară pentru semestrul întîi al anului 2018.

Astfel, 13 partide politice nu s-au conformat prevederilor legale și nu au prezentat Comisiei raportul privind gestiunea financiară pentru semestrul întîi al anului 2018.

 Potrivit normelor legale, neprezentarea de către partidele politice a rapoartelor privind gestiunea lor financiară în termenul şi formatul stabilite de către Comisie, inclusiv prezentarea unor date incomplete în raport, se sancţionează cu amendă de la 180 la 300 de unităţi convenţionale aplicată persoanei cu funcţie de răspundere.

Potrivit CEC, rapoartele financiare pot fi găsite pe pagina web oficială a instituției www.cec.md, la compartimentul ”Finanțarea partidelor”, rubrica “Rapoarte financiare”.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus