17:10:07 29.03.2024
Stiri

CSJ a restituit CEREREA de revizuire a deciziei de invalidare a alegerilor din capitală. Aceasta va fi examinată de Curtea de Apel Chișinău

Politică 17.07.2018 21:50 Vizualizări1765 Autor: Ziarul National
CSJ a restituit CEREREA de revizuire a deciziei de invalidare a alegerilor din capitală. Aceasta va fi examinată de Curtea de Apel Chișinău captură privesc.eu


Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a restituit, astăzi, cererea de revizuire a decizie de invalidare a alegerilor din municipiul Chișinău depusă de liderul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase. Astfel, s-a decis că judecătorii de la Curtea de Apel Chișinău trebuie să examineze legalitatea deciziei de invalidare a alegerilor, care a fost emisă anterior de CSJ.

Potrivit Platformei „Demnitate și Adevăr”, cererea de revizuire, înaintată de Andrei Năstase, a fost examinată de completul de judecători Ion Druță, Luiza Gafton și Victor Burduh, aceeași judecători care au decis să mențină hotărârea prin care mandatul politicianului a fost invalidat.

Amintim că Andrei Năstase a înaintat o cerere de revizuire a deciziei CSJ, deoarece ar fi apărut circumstanțe noi. La judecarea cererii de recuzare a completului Druță, Gafton și Burduh a participat un judecător care nu mai era în drept să dețină calitatea de magistrat, pentru că îi expirase mandatul, în legătură cu atingerea vârstei de 65 de ani.

Este vorba de Iuliana Oprea Iuliana, a cărei cerere de demisie a fost acceptată de Parlament la ședința de vineri, 13 iulie.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md