07:23:55 20.04.2024
Stiri

Liderul PDA cere Bucureștiului un nou program de cooperare dintre România și R. Moldova, bazat pe „libertate”: „Un stat eșuat nu este atractiv nici pentru unioniștii sinceri”

Partide/Comunicate 18.07.2018 12:10 Vizualizări1186 Autor: Ziarul National
Liderul PDA cere Bucureștiului un nou program de cooperare dintre România și R. Moldova, bazat pe „libertate”: „Un stat eșuat nu este atractiv nici pentru unioniștii sinceri”


Liderul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, susține că le-a cerut unor „oameni de stat” din România, cu care a avut întâlniri recente la București, un nou program de cooperare între cele două maluri ale Prutului și sprijinirea „forțelor cu adevărat proeuropene din R. Moldova”.

„Am fost la București tocmai pentru a discuta o nouă agendă care poate fi între România și R. Moldova, pentru că ipocrizia și ilegalitățile nu ajută unei asemenea agende. Am spus acolo că soarta ambelor state depinde de asumarea unor valori comune, și nu e vorba numai de limbă și nici măcar de istoria regională, ci de principiul libertății, ca fundament al democrației. Am subliniat urgența unui nou program de cooperare și am cerut să sprijine forțele cu adevărat proeropene din R. Moldova, fără sloganuri generoase, dar neurmate de acțiuni. Nu contează cine l-a susținut pe oligarhul de sorginte comunistă Plahotniuc, important este ca el să nu mai fie susținut în programul de distrugere a R. Moldova. Pentru că un stat eșuat nu este atractiv nici măcar pentru unioniștii sinceri”, a declarat astăzi, într-o conferință de presă la Chișinău, Andrei Năstase.

Acesta a spus că, pe lângă oamenii de stat cu care s-a întâlnit, fără să dea și nume, la București a avut întrevederi cu parteneri politici și diplomați, cu care a discutat despre situația social-politică din R. Moldova după invalidarea alegerilor din Chișinău, dar și despre alegerile parlamentare în baza sistemului mixt.

„În România, lucrurile au devenit mai clare anume după ce au fost invalidate alegerile din Chișinău. În fața decidenților din România am reluat o teză mai veche de a mea: în fața revizionismului estic și a războiului cultural care macină elitele occidentale, R. Moldova și România trebuie să-și revadă și să edifice o agendă comună”, a adăugat Năstase.

Menționăm că, recent, liderul PDA a acordat un interviu presei din Rusia, în cadrul căruia a catalogat drept „aiureli” faptul că ar fi proromân.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md