15:54:48 25.04.2024
Stiri

Marea reparație a străzilor din Orhei continuă

Social 18.07.2018 14:28 Vizualizări699 Autor: Ziarul National
Marea reparație a străzilor din Orhei continuă


Strada centrală din municipiul Orhei a intrat din nou în reparații. Autoritățile locale au dat startul lucrărilor pentru cea de-a doua etapă de reconstrucție a străzii Vasile Lupu, după ce, acum câteva zile, a fost dată în exploatare prima porțiune.

Un comunicat de presă al Primăriei Orhei anunță că ceci de utilaje și sute de muncitori sunt antrenați în acest proiect, pentru care nu au fost contractate firme particulare, dar sunt realizate cu forțele proprii ale întreprinderilor municipale, ceea ce permite economisirea resurselor financiare cu aproximativ 30%.

Datorită acestor economii, Primăria municipiului Orhei intenționează să extindă volumul lucrărilor de infrastructură planificate pentru acest an.

Aceeași sursă amintește că, pentru reconstrucția primei porțiuni a străzii Vasile Lupu pe o lungime de 2,2 km și o lățime de 9,5 metri, au fost turnate peste 1 800 de tone de asfalt. De asemenea, a fost reparat trotuarul și intrările în curțile blocurilor pe o suprafață totală de peste 2 400 de metri pătrați.

La începutul verii au fost finalizate și lucrările de reconstrucție a străzii Dorobanților, care are o lungime de aproximativ 500 de metri. Municipalitatea planifică reparația capitală, în acest an, a peste zece străzi din oraș.

„În ultimii trei ani, după alegerea lui Ilan Șor în calitate de primar, mai mult de jumătate din străzile orașului au fost modernizate și reconstruite, în paralel fiind desfășurate și alte proiecte de infrastructură precum iluminatul stradal, reparația curților blocurilor etc.”, cităm din același comunicat.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md