13:21:51 28.03.2024
Stiri

DOC // Scrisoare de la președinții de RAIOANE din R. Moldova pentru oficialii europeni: Rezoluția Parlamentului European, „părtinitoare”, „nedreaptă” și „o abordare superficială”, la propunerea unor „politicieni iresponsabili” din R. Moldova

Politică 18.07.2018 16:08 Vizualizări3243 Autor: Ziarul National
DOC // Scrisoare de la președinții de RAIOANE din R. Moldova pentru oficialii europeni: Rezoluția Parlamentului European, „părtinitoare”, „nedreaptă” și „o abordare superficială”, la propunerea unor „politicieni iresponsabili” din R. Moldova


Douăzeci și șapte din cei 32 de președinți de raioane din R. Moldova au semnat o scrisoare adresată lui Antonio Tajani, preşedinte al Parlamentului European, Donald Tusk, preşedinte al Consiliului European, Jean-Claude Juncker, preşedinte al Comisiei Europene, liderilor grupurilor politice din Parlamentul European, dar şi ambasadorilor acreditați la Chișinău, în care critică Rezoluția aprobată de Parlamentul European pe 5 iulie curent, în care se recomandă suspendarea finanțării europene pentru republica noastră, ca urmare a invalidării alegerilor din Chișinău.

„Suntem nedumeriți și dezamăgiți că o rezoluție recent votată în Parlamentul European, examinată la propunerea unor lideri ai opoziției extraparlamentare din republica noastră, a formulat recomandarea de suspendare a asistenței macrofinanciare pentru R. Moldova”, își încep scrisoarea conducătorii autorităților locale de nivelul doi.

Aceștia cataloghează votul deputaților din PE drept „o poziție părtinitoare și o abordare superficială a problemei”.

„Este nedrept ca o decizie judecătorească, luată în mod legal la Chișinău, să pună sub semnul întrebării deschderea UE față de procesele de europenizare ce au loc la noi în republică”, continuă președinții de raioane, reuniți în „Asociația consiliilor raionale din R. Moldova”.

CITIȚI și DOC // TEXTUL Rezoluției cu privire la R. Moldova, adoptată de Parlamentul European: Comisiei Europene i se cere să SUSPENDE întreg sprijinul bugetar pentru R. Moldova

Semnatarii scrisorii susțin că proiectele de menire socială și infrastructură, demarate în R. Moldova cu sprijinul UE, ar fi acum „în pericol din cauza unor politicieni responsabili”, acuzând opoziția că nu a mers niciodată să discute cu ei despre problemele din raioane.

„Suntem convinși că, până la urmă, cugetul și conștiința vor prevala, iar deciziile Comisiei Europene vor fi luate punând în prim-plan interesele comunității locale și ale cetățenilor din R. Moldova. Considerăm inacceptabilă condiționarea susținerii europene, inclusiv financiare, de derularea unor procese care nu pot fi și nu trebuie condiționate de factorul politic”, își încheie scrisoarea președinții de raioane.




Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md