Linkuri accesibilitate

Guvernul de la Chișinău examinează proiectul privind vânzarea terenului fostului Stadion Republican către SUA


Una din intrările fostului stadion din Chișinău
Una din intrările fostului stadion din Chișinău

Guvernul de la Chișinău va examina în ședința de astăzi proiectul legii prin care terenul fostului Stadion Republican ar urma să fie transmis „cu titlu oneros” în proprietatea Statelor Unite ale Americii pentru construcția unui nou sediu al Ambasadei americane în R.Moldova.

Terenul cu o suprafață de 5,1814 ha, de pe str. Tighina, va fi vândut „la preț de piață”, se spune în proiect. Guvernul ar urma să asigure „determinarea valorii bunului imobil”, „negocierea prețului și semnarea contractului de vânzare-cumpărare”. În nota informativă care însoțește proiectul se afirmă că SUA și-ar fi anunțat intenția de a cumpăra terenul la sfârșitul lui decembrie 2017.

Stadionul Republican din R.Moldova a fost deschis în 1952. În anul 2007, în perioada guvernării PCRM, stadionul a fost demolat, la inițiativa premierului de atunci Vasile Tarlev, pe motiv că nu corespundea cerințelor FIFA și UEFA. Autoritățile promiteau să ridice în locul stadionului o arenă modernă, dar lucrările de reconstrucție așa și nu au început.

XS
SM
MD
LG