Comitetul Național de Stabilitate Financiară a fost reorganizat. Acesta își propune restabilirea încrederii față de sistemul bancar

166868_articol

Executivul a aprobat astăzi un proiect de lege privind reorganizarea Comitetului Național de Stabilitate Financiară. Autoritatea va fi responsabilă de gestionarea riscurilor ce amenință stabilitatea financiară și a situațiilor de criză financiară.

Atribuțiile noii structuri vizează prezentarea către Guvern și alte autorități competente a propunerilor de politici și măsuri în scopul protejării depozitelor, aprobarea acțiunilor menite să restabilească credibilitatea sistemului financiar; aprobarea politicii și a planului de comunicare în situații de criză.

Din Comitet vor face parte guvernatorul Băncii Naționale, ministrul Finanțelor, ministrul Economiei și Infrastructurii, președintele Comisiei Naționale a Pieței Financiare, directorul Fondului de Garantare a Depozitelor în Sistemul Bancar și, în format extins – alți responsabili din cadrul băncii centrale.

Reorganizarea Comitetului Național de Stabilitate Financiară este prevăzută de Legea privind redresarea și rezoluția băncilor și se regăsește în Planul național de acțiuni pentru implementarea Acordului de Asociere RM-UE în perioada 2017-2019.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente