‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 28 martie, 2024
13.9 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriMoldova și Italia vor coopera în vederea asigurării calității în sectorul vitivinicol

Moldova și Italia vor coopera în vederea asigurării calității în sectorul vitivinicol

‹ adv ›
‹ adv ›

Republica Moldova și Italia vor coopera în domeniul protecției calității în sectorul vitivinicol, prevede un Memorandum semnat la data de 17 iulie curent, la Chișinău, de către directorul Oficiului Național al Viei și Vinului Gheorghe Arpentin și directorul  Inspectoratului Central pentru Protecția Calității și Reprimarea Fraudelor Produselor Agroalimentare din Italia Stefano Vaccari.

Gheorghe Arpentin a declarat că documentul prevede preluarea bunelor practici în ceea ce privește dezvoltarea și gestionarea sistemelor de asigurare a calității, în special în ceea ce ține de indicațiile geografice și denumirile de origine. Totodată, Memorandumul va oferi posibilitatea inițierii unor noi proiecte în cadrul Uniunii Europene în sectorul vitivinicol.

Stefano Vaccari, directorul Inspectoratului Central pentru Protecția Calității și Reprimarea Fraudelor Produselor Agroalimentare a afirmat că sistemul italian de asigurare a calității în sectorul vitivinicol este unul eficient, iar controalele nu au rolul de a penaliza producătorii, ci de a crește reputația acestora pe piață.

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului a anunțat că primele activități de asistență stabilite în Memorandum prevăd inițierea a două proiecte în cadrul cărora va fi realizată expertiza legislației vitivinicole și va fi elaborată o nouă Strategie de dezvoltare a sectorului vitivinicol.

Menționăm că, Memorandumul a fost semnat pentru o perioadă de trei ani.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii