‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 29 martie, 2024
20.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriUE a alocat 10 milioane de euro pentru a crea un vaccin împotriva pestei...

UE a alocat 10 milioane de euro pentru a crea un vaccin împotriva pestei porcine

‹ adv ›
‹ adv ›

Comisia Europeană a anunţat despre acordarea a 10 milioane de euro pentru crearea vaccinei împotriva pestei porcine africane. Banii vor fi accesibili în cadrul Programului Horizon 2020, orientat spre susţinerea cercetărilor ştiinţifice, scrie agroday.com.

Diverse experienţe în domeniul respectiv deja se petrec, ultimul s-a desfăşurat în Spania, unde doctorul Fernando Rodriguez a încercat să creeze vaccina. După spusele lui, virusul conţine 150 de proteine care complică mult lucrul asupra indentificării vaccinei. Totuşi, mai multe prototipuri experimentale au fost testate cu succes în condiţii de laborator de către acesta, însă comercial, până în prezent, nu sunt disponibile.

Fermele ce se ocupă cu creşterea porcinelor fac tot posibilul pentru a evita pătrunderea virusului, iar organele europene competente de biosecuritate studiază eficienţa măsurilor de protecţie, pentru a evita răspândirea bolii.

Pesta porcină africană a fost adusă în Europa încă în anul 2006 din Georgia. La moment, virusul este înregistrat în 7 ţări membre UE, inclusiv Lituania, Letonia, Estonia, Republica Cehă, Polonia, Ungaria și România. De asemenea, în această perioadă, Armenia, Azerbaidjan, Rusia, Ucraina, Belarus și Moldova au înregistrat pierderi în urma atacului acestui virus.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii