‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 23 aprilie, 2024
12.7 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriÎn Europa au fost depistate o cantitate record de pesticide contrafăcute

În Europa au fost depistate o cantitate record de pesticide contrafăcute

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

În Europa, la începutul lunii iulie curent, au fost confiscate o cantitate record de pesticide contrafăcute sau interzise, ca urmare a operaţiunii anuale Silver Axe III desfășurată de Europol cu sprijinul Oficiului European de Luptă Antifraudă (OLAF), scrie propozitsiya.com.

În rezultatul operaţiunii au fost identificate 360 de tone de pesticide suficiente pentru a prelucra 48 de mii de km2. În decurs de 20 de zile, autoritățile de aplicare a legii au inspectat principalele porturi maritime, aeroporturi și frontiere, precum și fabrici de producție și reambalare în 27 de țări: Australia, Belgia, Bulgaria, Croația, Cipru, Franța, Finlanda, Germania, Grecia, Lituania, Luxemburg, Malta, Moldova, Polonia, Portugalia, România, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania, Elveția, Regatul Unit, Ucraina, Olanda și Italia.

„Aceasta nu este doar o problemă pentru companiile ale căror produse sunt contrafăcute, dar mai important este că, aceste substanţe prezintă un risc pentru sănătate și mediu, deoarece nu sunt supuse testărilor stricte de siguranță şi nu dispun de reglementări care permit utilizarea acestor pesticide. Volumul record de substanțe nocive confiscate în acest an reprezintă un pas important în stoparea fluxului de produse nocive pe piața UE. Complexitatea și amploarea acestei fraude înseamnă că cooperarea ar trebui să aibă loc la nivel transfrontalier cu ajutorul unei abordări multi-agent, care lucrează împreună cu sectorul privat“, a declarat Will van Gemert, directorul executiv adjunct al Europol Operations.

Pesticidele sunt produsele cele mai reglementate din lume, iar în UE pot fi vândute numai în cazul în care sunt sigure și aprobate pentru utilizare. Europol a raportat că ponderea pesticidelor contrafăcute și ilegale în UE este estimată la 14% din piață.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›