O mie de plante de cânepă depistate pe un teren agricol din Crocmaz. Ce riscă bărbatul care le îngrijea

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

O mie de plante de cânepă ce creșteau pe un teren agricol de 2 ha din satul Crocmaz au fost depistate de angajații Direcției de Poliție a municipiului Chișinău și angajații IP Ștefan Vodă în cadrul operațiunii speciale „Mac-2018”, de Inspectoratul General al Poliției cu scopul combaterii și descoperirii cazurilor de cultivare a plantelor cu conținut narcotic.

În cadrul acțiunilor de investigații polițiștii au stabilit că terenul pe care creștea cânepa, era prelucrat de un bărbat în vârstă de 50 ani, locuitor al satului Crocmaz, care a declarat că arenda terenul agricol. Bărbatul a fost condus la Inspectoratul de Poliție, pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

Respectiv plantele au fost smulse, ridicate, sigilate și expediate la laboratorul criminalistic pentru efectuarea expertizelor. Actualmente suspectul este cercetat în stare de libertate, iar în funcție de rezultatele expertizei, acesta riscă să fie cercetat penal și sancționat cu amendă în mărime de la 10.000 lei la 20.000 lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de până la 100 de ore.

Operațiunea „Mac-2018” a fost inițiată cu scopul de a combate traficul ilicit de droguri de origine vegetală, de depistare și nimicire a plantelor cu conținut narcotic, precum și identificarea persoanelor care le cultivă. Poliția capitalei continuă activitățile de contracarare a infracțiunilor legate de droguri. Totodată, cetățenii sunt rugați să informeze serviciul unic 112, atunci când dețin informații despre cultivarea plantelor cu conținut narcotic.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...