/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Un fost consilier al ministrului finanțelor, pe banca acuzaților. De ce este învinuit

missing
16 iulie 2018, ora 15:57

Potrivit procuraturii Anticorupție, fostul consilier al ministrului finanțelor este învinuit că, prin admiterea mai multor ilegalități în desfășurarea licitațiilor pentru procurarea carnetelor de pașapoarte cu cip integrat, a favorizat o companie, deși nici un agent economic participant nu corespundea cerințelor tehnice, ce a propus o ofertă cu 1.566.920 Euro mai dezavantajoasă comparativ cu ofertele altor agenți economici, aceasta fiind desemnată câștigătoare a licitației.

Prin acțiunile sale intenționate, în participație cu alte persoane, demnitarul a prejudiciat bugetul ÎS „CRIS „Registru” (actualul succesor Agenția Servicii Publice) cu 1.566.920 Euro, care potrivit cursului valutar oficial la data semnării contractului valorau 27.354.975,976 lei, ceea ce constituie proporții deosebit de mari și reprezintă urmări grave.

Precizăm că, învinuitul se află în arest preventiv, iar dacă instanța îl va găsi vinovat de comiterea infracțiunii prevăzute la art.328 alin.(3) lit.d) din Codul penal (excesul de putere sau depăşirea atribuţiilor de serviciu), acesta riscă o pedeapsă cu închisoare de la 6 la 10 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii pe un termen de la 10 la 15 ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram