05:50:44 19.04.2024
Stiri

Îngerul unui mare STAR: Femeia care s-a măritat cu el ca să-i salveze viața

Monden 16.07.2018 15:39 Vizualizări1471 Autor: Ziarul National
Îngerul unui mare STAR: Femeia care s-a măritat cu el ca să-i salveze viața sursa: eva.ro


Până a cunoscut-o pe Ayda Field, Robbie nu mai intrase vreodată într-un supermarket. Ea l-a scăpat de dependența de droguri și i-a schimbat viața dominată de haos.

A știut de la început că nu va fi ușor. Că va avea de furcă cu felul lui complicat de a fi. Că va fi nevoită să se înarmeze cu toată răbdarea de care este în stare, că va avea mult de muncă și că vor fi multe zile grele. Dar și că nu se va plictisi și că va fi fericită cu el. Și că merită toată bătaia de cap.

Ayda Field e o femeie deșteaptă. Dincolo de dragoste, intuiția ei a funcționat perfect. Când a acceptat să fie soția lui Robbie Williams a știut că viața cu un star nu-i așa cum se vede din afară, dar și că el avea nevoie de ajutor și ea putea să i-l dea. Nu doar că l-a ajutat, a făcut mai mult: i-a salvat viața. L-a scăpat de haos și a făcut ordine. Asta da femeie!

Să nu credeți că în cei opt ani de căsnicie Ayda a plămădit un Robbie nou-nouț, regenerat din ce a mai găsit bun în el, nu, nicidecum, dar tot a izbutit să-l dea pe brazdă, cât de cât. E greu cu Robbie, niciodată nu va fi un tip normal, ce haz ar mai avea?

Chiar el recunoaște: „Dacă mă lași singur, sunt în stare să stric tot.”

Ne-am convins la ceremonia de deschidere a Campionatului Mondial de fotbal, unde și-a dat în petic arătând degetul mijlociu spre cameră, în văzul a 340 de milioane de telespectatori care îl urmăreau în direct. Numai un nebun poate să facă asta pe tărâmul lui Putin, de față cu el, dar Robbie e nebun și asta i-a plăcut Aydei la el. E un nebun frumos - a trecut prin două tratamente de dezintoxicare, crede în extratereștri (e convins că a văzut câțiva), suferă de agorafobie, anxietate, depresie, este dependent de mâncare, e somnambul și câte și mai câte. E un tip tare complicat, cu multe chichițe, ca mulți oameni.

„Am dormit cu un pistol și un ciocan sub pernă”

În mod clar, norocul lui Robbie a fost și rămâne Ayda. Când a cunoscut-o, fizic și emoțional Robbie ajunsese foarte aproape de stadiul de epavă. Acum nu-i perfect (cine poate fi?), dar a ieșit de sub stăpânirea drogurilor și alcoolului, a scăpat de anturajul nefast și a devenit un familist convins, iar viața lui a intrat pe un făgaș bun. Nu-i puțin lucru.

E o întreagă tevatură acum în Anglia cu posibila intrare a Aydei în juriul show-ului „X Factor”, care n-a mers prea bine în ultima vreme și cu pariul lui Simon Cowell de a juca pe mâna lui Robbie Williams ca să îndrepte situația. Robbie încă n-a semnat contractul, însă are tot ce-i trebuie pentru acest rol și ar fi un mare câștig pentru postul ITV.

Dar Ayda, ce treabă are ea cu muzica? - se întreabă multă lume. Niciuna, normal, e nevastă de vedetă - de profesie contabil, Ayda este o actriță și model de origine turco-americană cu câteva apariții episodice în televiziune și nu s-a remarcat vreodată în domeniul muzical.

Simon Cowell e, totuși, vulpoi bătrân; știe de ce este în stare această femeie, e convins că s-ar descurca și mai are un atu - faptul că lumea ar fi atât de intrigată de prezența ei în juriu, încât s-ar uita de curiozitate, ca să vadă cum se descurcă. Asta-i o strategie care poate crește audiența.

Ceea ce o recomandă, totuși, pe Ayda este capacitatea sa de a-l ține în stare de funcționare pe Robbie. Robbie nu vrea să intre în show-ul TV fără ea. În plus, ea are showbiz-ul în sânge, notează Daily Mail - e născută la Los Angeles, iar mama sa, Gwen, este producătoare de film.

A fost colegă de clasă cu actorul Jake Gyllenhaal. După ce a studiat Dreptul și contabilitatea, Ayda a început să lucreze în acest domeniu, dar când l-a cunoscut pe Robbie a lăsat totul și a intrat în lumea lui. I-a devenit nu doar soție, ci și mâna sa dreaptă, și și-a făcut legături importante. Este prietenă cu „patriarhul” show-urilor de talente, Simon Cowell, și cu iubita acestuia, Lauren, și chiar i-a împrietenit pe fiul acestuia, Eric (4 ani) cu fetița ei, Teddy (cinci ani). Mai mult, Ayda Field e bună prietenă cu Adele, cu care a făcut cunoștință prin intermediul lui Robbie. Așadar, nu pleacă chiar de la zero.

Robbie Williams a devenit celebru când avea doar 16 ani, odată cu fenomenul Take That. Faima a dat năvală peste el cu o presiune imensă. „Singurul lucru care conta pentru mine era că aveam un Porsche Carrera alb, că puteam să le cumpăr adidași noi prietenilor mei și că eram pe primul loc în topuri. Dar pentru mama era un iad. Riscam tot timpul să fim jefuiți. Am dormit cu un pistol și un ciocan sub pernă. Mama a tras perdelele în 1991 și nu a mai umblat la ele până în 1995. Era nefericită, ceea ce m-a făcut și pe mine nefericit”, povestește starul.

24 de ore până la moarte

Viața lui Robbie a intrat pe un făgaș negativ când au început problemele lui cu managerul Nigel Martin-Smith care îi tot băga în cap că e prea gras și că n-o să mai poată dansa pe scenă. „Simțeam că eram o problemă... așa au fost anii în care eu mă formam”, își amintește el.

După despărțirea de Take That, în 1995, Robbie a căzut în patima băuturii și a drogurilor vreme de doi ani. Când s-a trezit, l-a dat în judecată pe Martin-Smith, acuzându-l că l-a scos din trupă. Cu o zi înainte de înfățișare, starul a renunțat la proces și i-a achitat fostului manager 150.000 de lire. Apoi acesta l-a dat în judecată pe Robbie. Martin-Smith a câștigat, el a făcut apel și a pierdut din nou. Cu totul, s-a dus cam un milion de euro.

Williams a dat în judecată alți doi manageri și a mai pierdut un proces cu Martin-Smith pe tema versurilor albumului „Rudebox”, considerate defăimătoare la adresa managerului. Ca și cum n-ar fi fost de ajuns, l-a dat în judecată și pe Guy Chambers, cel care a compus toate piesele lui de succes, precum „Angel”, „Millenium” și „Let Me Entertain You”.

Capacitatea lui Robbie de a se autodistruge era nelimitată și a afectat și contractul cu casa EMI. Nemulțumit de impactul albumului „Rudebox” din 2006, Robbie Williams a intrat într-o spirală devastatoare.

„Mi-am distrus liniștea psihică cu turneul ăla din 2006; mi-am pierdut încrederea și mi-au trebuit ani la rând ca să-mi revin. Atunci credeam că nu mai sunt în stare de nimic, că s-a stins scânteia, ingredientul secret care mă făcea un star pop mă părăsise și fără el eu ce mai eram? Așa am intrat în cei mai sălbatici ani ai mei”, mărturisește el.

Abuzul de droguri care a urmat a fost terifiant, notează ziarul britanic. La finele lui 2006, era într-un fel de refugiu sălbatic. Viața lui Robbie Williams însemna în cea mai mare parte insomnie, fumat, droguri, băutură și privit la reality show-uri singur în casa din Los Angeles înțesată cu 600 de perechi de pantofi sport. Când a făcut primul tratament de dezintoxicare, în 2007, credea că n-are mai mult de 24 de ore până la moarte.

„Am crezut că am găsit omul potrivit în momentul nepotrivit”

Acesta era Robbie Williams când Ayda Field a intrat în viața lui. Întâlnirea lor, la o petrecere din Hollywood, nu putea fi altfel decât bizară. „Eram plin de droguri. Mă pregătisem pentru ce era mai rău pentru că am început să cloncăn ca o găină. Eram în jacuzzi cu o tipă foarte, foarte hot din Hollywood cu care făceam ceva ca în Hollywood și mi s-a făcut rău, am început să cloncăn ca găinile și a trebuit să plec acasă”, a povestit starul.

Tipa „foarte, foarte hot din jacuzzi” era Ayda. Ea are o versiune mai romantică a primei lor întâlniri, despre care a vorbit într-un interviu, în 2016: „Am început să vorbim și oricât de ciudat ar suna, s-a întâmplat ceva. S-a creat o energie între noi.”

După câteva săptămâni, a primit o lovitură: „El s-a internat. Am fost devastată. Dar în același timp am înțeles, pentru că am văzut că avea nevoie de ajutor. Tot îl iubeam. Îl iubeam suficient de mult ca să-mi doresc să se facă bine. Am crezut că am găsit omul potrivit în momentul nepotrivit. Și gata.”

După un timp, Robbie era la hotelul Chateau Marmont din Los Angeles, la un pahar cu actrița Cameron Diaz, și îi spune despre povestea cu Ayda, iar ea îi zice: „Păi nu pare că s-a terminat.” Iar în acel moment, mintea lui Robbie a făcut click: „M-am suit în mașină și m-am dus la ea la ușă și am cerut-o în căsătorie.”

Ar fi o scenă foarte romantică, doar că... Robbie mai făcuse asta și pentru Rachel Gilson, iubirea lui din timpul școlii. O sunase și îi spusese că e gata s-o ia de soție, doar să urce în avion și să vină la el.

După cinci zile și o ceartă neînsemnată, Rachel pleca acasă cu ochii în lacrimi. Comportamentul lui, posibil influențat de droguri, i s-a părut bizar, iar fosta colegă n-a rezistat.

„E destul de deșteaptă ca să știe cum să nu scufunde barca”

Cu Ayda a fost altfel. Fiind vedetă de la 16 ani, Robbie nu intrase în viața lui într-un supermarket și nu știa cum arată un castravete, povestește ea. Ayda i-a tolerat excentricitățile (la nunta lor, cei opt câini au fost domnișoare de onoare), i le-a înțeles, apoi s-a apucat să facă ordine în viața lui. „Eu și Rob am vorbit mereu foarte deschis. Când l-am cunoscut, era cu puțin înainte de a doua lui internare. N-am trecut prin multe din pățaniile lui de dinainte, dar mi-a povestit despre ele de-a lungul anilor. Despre auto-repulsia pe care o simțea, despre teama de a nu fi cel care vrei să fii și despre puterea absolută a dependenței”, a povestit ea. N-a protestat când Robbie i-a spus că vrea s-o privească cum năștea, l-a durut ca și cum și-ar fi văzut pub-ul lui preferat în flăcări.

Amândoi au trecut prin mai multe ore de terapie. Ayda spune că trebuie să le faci ca să te înțelegi singur dacă ești din LA. Ei locuiesc în două case enorme din Los Angeles și Londra și au doi copii - Theodora (Teddy), de cinci ani, și Charlie, trei ani. Robbie spune despre Ayda că e briceagul lui elvețian, pentru că ea face atât de multe pentru el: „Sunt o persoană mai bună pentru ea după ce am ajuns aici, am grijă de mine, pentru că ea merită asta. Și sunt fericit, sunt mulțumit.” Când Robbie Williams spune asta, e limpede că totul s-a schimbat pentru el. E mai bine.

Ea l-a îngrijit, ea i-a pus sănătatea șubredă pe primul loc anul trecut, când Robbie și-a anulat turneul fiindcă a cedat și a stat lângă el când doctorul a spus că trebuie să stea liniștit acasă. L-a trecut pe un regim vegan și l-a bătut la cap să facă yoga și Pilates. Acum e mândră de el: „Maimuțoiul meu se descurcă foarte bine.”

Ayda crede că secretul dragostei lor este că lui îi place totul la ea, ceea ce le face relația eternă. Iar Robbie adaugă: „E destul de deșteaptă ca să știe cum să nu scufunde barca, iar eu vreau s-o scufund doar ca să văd cum e.” Doar Robbie, nebunul Robbie, poate s-o spună atât de clar.

Sursa: eva.ro


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md