/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Cum să ne protejăm în sezonul estival de atacul hackerilor. Trei pași utili

missing
16 iulie 2018, ora 14:10

Infractorii cibernetici dacă nu vă pot fura banii în mod direct, vă vor afla alte informații personale prin intermediul cărora o vor putea face. Pentru a vă menține în siguranță informațiile în timpul vacanței, trebuie să țineți cont de trei lucruri elementare:

1. Conectare la puncte publice de acces Wi-Fi

Nu toate punctele publice de internet sunt sigure, multe dintre ele sunt vulnerabile la acțiunea unelor persoane care pot intercepta toate datele dintre tine și site-ul tău de cumpărături online, bancă sau sistemul de securitate la domiciliu. Dacă nu puteți evita folosirea acestor rețele publice, cel mai sigur ar fi să instalați un software VPN pe dispozitivul dvs., astfel încât să puteți realiza o conexiune criptată la un serviciu cunoscut.

2 Actualizarea periodică a parolelor

Una dintre cele mai mari greșeli pe care le fac oamenii este utilizarea aceleiași parole în toate conturile lor online. Desigur, avem tendința de a utiliza o mulțime de site-uri web diferite, astfel încât amintirea unei parole unice pentru fiecare site poate fi imposibil de păstrat. O soluție în acest sens ar fi să utilizați o aplicație pentru parole, care să stocheze numele de utilizator și parola pentru fiecare cont, deci tot ce trebuie să vă amintiți este parola unică pentru acea aplicație și aceasta are grijă de restul.

3. Actualizarea periodică a aplicațiilor/gadgeturilor

Unul dintre cei mai reușite vectori de atac ai hackerilor este că vizează vulnerabilități deja cunoscute, dar care nu sunt protejate. Dezvoltatorii dispozitivelor dvs., precum și aplicațiile pe care le folosiți, furnizează toate actualizările de securitate periodice, menite să vă protejeze de amenințările cunoscute. Descărcați aceste actualizări de îndată ce devin disponibile.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram