Detalii despre crima de la Comrat: bărbatul depistat în fântână era dezmembrat

Poliția de la Comrat a anunțat detalii despre crima care a avut loc pe 12 iunie în localitatea Dezghingea. Bărbatul, depistat în fântâna din propria gospodărie, a fost ucis de un vecin de-al acestuia. Cei doi au consumat împreună alcool, iar apoi s-au luat la bătaie, care s-a soldat cu decesul victimei.

Speriat de cele întâmplate, vecinul a dezmembrat corpul neînsuflețit al bărbatului și l-a aruncat în fântână.

Gagauzinfo.md scrie că oamenii legii au fost alertați, pe 14 iunie, că în gospodăria unui bărbat de 54 de ani din satul Dezghingea, care era dispărut, pe peretele casei au fost depistate pete de sânge. Cadavrul acestuia a fost găsit în fântâna din gospodărie, acesta fiind ridicat de scafandri.

În cadrul măsurilor de investigație, s-a stabilit că cei doi au sărbătorit pe 12 iulie sfinții Apostoli Petru și Pavel, consumând alcool. La un moment dat între ei s-a iscat o ceartă, care s-a transformat în bătaie. Vecinul și-a bătut amicul de pahar cu pumnii și picioarele.

Acesta și-a dat seama că bărbatul a decedat abia dimineața, când acela nu mai dădea semne de viață. Ulterior, a dezmembrat corpul neînsuflețit și l-a aruncat în fântână.

Polițiștii l-au reținut pe agresor imediat. Acesta este șomer și a fost judecat anterior. El și-a recunoscut vina.

Pe acest caz a fost inițiată urmărirea penală în baza articolului “omor săvârșit cu deosebită cruzime”. Acum infractorul riscă o pedeapsă de închisoare de la 12 până la 20 de ani sau chiar cu închisoarea pe viață, mai scrie sursa citată.
 

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.