‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
14.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageAfaceriViorica Guțu, producătoare de cereale: „Dacă depui multă muncă este posibil să ai o...

Viorica Guțu, producătoare de cereale: „Dacă depui multă muncă este posibil să ai o afacere de succes, aici acasă”

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Viorica Guțu, este o tânără din Sângerei care alături de soțul său cultivă cereale pe circa 45 de hectare de teren. Din 2010, după ce a procurat mai multe tractoare, mai prestează servicii agricole fermierilor din regiune.

„Ne ocupăm cu creșterea cerealelor și prestăm servicii agricole. Am deschis afacerea în anul 2010, dar suntem în agricultură din 2007. Avem în gestiune circa 45 de hectare, dar planificăm, pe viitor, să ne extindem. Cultivăm grâu, floarea soarelui, porumb, soia. Cred că, agricultura este o ramură de perspectivă pentru țara noastră, cu condiția că îți place ceea ce faci și mai depui și multă muncă”, ne-a spus antreprenoarea.

Pentru a se mândri cu afacerea pe care o administrează a muncit mult și s-au implicat cu toată familia pentru că doar așa poți obține roade bogate. La momentul dat, toate cerealele le comercializează pe piața locală, chiar dacă nu are contracte semnate din timp nu întâmpină probleme, pentru că produsele de calitate își găsesc cumpărătorul.

„Inițial, era o afacere de familie, și dacă vorbim de tehnică, desigur că cel mai mult era implicat soțul, rudele. La moment, avem un angajat, eu sunt administratoarea. Comercializăm toate cerealele pe piața locală, nu facem export. Nu avem contracte, dar încercăm să găsim cumpărătorii în momentul în care avem deja roada recoltată”, a menționat Viorica Guțu.

Au investit toți banii pe care îi aveau adunați, dar recunoaște producătoarea că, nu au fost prea mulți, respectiv au fost nevoiți să apeleze și la credite.

„Pentru a iniția afacerea am investit o sumă mică din banii pe care îi adunasem, dar cea mai mare parte din bani au fost luați de la bancă. Am benefciat și de un grant cu care am procurat tehnica agricolă. Astfel, acum avem trei tractoare, o combină de recoltat porumbul în știuleți și o combină pentru recoltarea cerealelor. Astfel că, asigurăm și producătorii din regiune cu tehnica necesară pentru ași recolta roadele”, a mai adăugat producătoarea din Sângerei.

Participă la Proiectul „Business Academy for Women”, organizat de ODIMM pentru că își dorește să crească afacerea și să mai procure o combină. Spune încrezută tânăra că, investiția îi va oferi posibilitatea să înregistreze și profit.

„Doresc să mai procur o combină pentru că, în primul rând avem mecanizatori foarte buni, dar există și cerere de a presta servicii anume la recoltare. Este o investiție destul de rentabilă și sper să reușesc să înregistrez și un profit. Dar aceasta depinde foarte mult de cum vor decurge lucrurile. Planificăm că, pe parcursul a 5 ani să ne recuperăm banii”, a conchis Viorica Guțu.

Tinerii care doresc să-și inițieze o afacere în agricultură, trebuie să analizeze bine și dacă dispun de surse financiare, dar și susținere, au ambiție să încerce, spune antreprenoarea care din experiența proprie știe cum e să administrezi o afacere acasă.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›