‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 28 martie, 2024
20.5 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriDin cauza prețurilor extrem de mici, producătorii polonezi refuză să mai cultive coacăzul

Din cauza prețurilor extrem de mici, producătorii polonezi refuză să mai cultive coacăzul

‹ adv ›
‹ adv ›

Prețurile la coacăza neagră nu acoperă nici măcar o parte din costurile de producție, transmite propozitsiya.com.

Oferta de coacăză de pe piața poloneză este în declin. În prezent, întreprinderile de prelucrare întâmpină dificultăți în achiziționarea cantităților necesare. Cu toate acestea, nu sunt gata să ofere un preț majorat.

Potrivit experților, la moment procesatorii cumpără coacăza neagră pentru gem cu 0,08-0,11 dolari per kg, iar pentru congelare cu 0,12-0,16 dolari/kg, în funcție de calibru și calitate. În același timp, producătorii consideră că prețurile oferite sunt extrem de mici.

„Prețurile pentru coacăza neagră oferită în anul curent nu acoperă nici măcar o parte din costurile de producție și de recoltare, iar despre profit nici nu poate fi vorba“, spun producătorii de coacăză.

În situația creată, unii fermieri au decis să lase restul recoltei în câmp. În plus, își declară intenția de a renunța la cultivarea acestei culturi în viitor. Potrivit mai multor participanți de piață, astfel de tendințe pot conduce la faptul că tot mai mulți producători vor refuza să cultive coacăza. Ca urmare, producătorii polonezi sunt siguri că, în câțiva ani, fabricile de procesare din Polonia se vor confrunta cu un deficit de materie primă.

Amintim că, în prezent, în Ucraina coacăza ocupă aproximativ 50% din suprafața totală a plantațiilor de pomușoare, căpșunul 20-24%, zmeură 13-14%. În timp ce regiunele Dnepropetrovsk și Donețk sunt cei mari cultivatori de pomușoare. Anume în aceste zone s-au creat cele mai multe întreprinderi specializate în cultivarea culturilor bacifere.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii