/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

Ani grei de pușcărie pentru persoanele care încurajează sinuciderea. Parlamentul a aprobat mai multe modificări la Codul Penal

missing
16 iulie 2018, ora 11:55

Potrivit proiectului, facilitarea sinuciderii unei persoane care se află într-o dependenţă materială faţă de făptuitor se va pedepsi cu închisoare de la 5 la 9 ani. Totodată, dacă acțiunile vor fi săvârșite asupra unui minor în vârstă de până la 14 ani sau asupra a două sau mai multor persoane se va pedepsi cu închisoare de la 9 la 12 ani.

Tratarea cu cruzime a animalelor care a cauzat mutilarea sau moartea acestora la fel se va pedepsi cu amendă în mărime de la 25 000 lei la 37 500 lei sau cu închisoare de până la 1 an. Aceeași faptă săvârșită în public, în prezența minorilor sau prin metode sadice se va pedepsi cu amendă de la 37 500 la 67 500 sau cu închisoare de la 1 la 3 ani.

Noile modificări mai prevăd că transmiterea ilegală a unor obiecte sau substanțe interzise persoanelor deţinute în instituțiile penitenciare se va pedepsi cu amendă până la 30 000 lei sau cu închisoare de până la 6 luni. Cei care vor încerca să transmită arme, substanțe explozibile și toxice în închisori vor suporta închisoare de la 3 la 5 ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram