Vlad Filat are un nou avocat. Acesta îi va reprezenta drepturile la CEDO

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Fostul premier Vlad Filat, condamnat la nouă ani de închisoare, anunță că are un nou avocat care îi va reprezenta drepturile și interesele legale în plan extern, adică la CEDO. Este vorba despre avocatul Victor Munteanu, care va coordona și activitatea avocaților care îl vor reprezenta pe fostul premier în plan intern, transmite IPN.

„Mulțumesc echipei de avocați care mi-a asigurat apărarea până în prezent. În continuare, țin sa vă comunic ca apărarea îmi va fi asigurată de domnul avocat Victor Munteanu”, se menționează într-un mesaj plasat de Vlad Filat pe pagina sa de Facebook prin intermediul avocaților.

Vlad Filat a fost condamnat la nouă ani de detenție pentru abuz în serviciu și corupere pasivă, pornind de la un autodenunț al lui Ilan Șor în care acesta spunea că i-a oferit, pe timpul când Vlad Filat era premier, bani și cadouri în sumă de 250 de milioane de dolari în schimbul unor servicii guvernamentale. Vlad Filat pledează nevinovat.

Până în prezent, fostul premier a fost reprezentat de avocatul Igor Popa.

Acum un an, Vlad Filat a depus o cerere la CEDO în care a invocat că pe parcursul procesului de judecată i-au fost încălcate mai multe drepturi garantate de Convenția pentru apărarea Drepturilor Omului și a Libertăților fundamentale. Și în anul 2015, Vlad Filat a depus o plângere la CEDO care vizează încălcarea condițiilor de detenție din Penitenciarul 13, reținerea și arestarea ilegală.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...