10:09:26 16.04.2024
Stiri

Belgia - Anglia 2-0, în „cel mai trist meci” al Mondialului. „Dracii Roşii” pleacă din Rusia cu medaliile de bronz la gât

Sport 14.07.2018 20:46 Vizualizări1950 Autor: Ziarul National
Belgia - Anglia 2-0, în „cel mai trist meci” al Mondialului. „Dracii Roşii” pleacă din Rusia cu medaliile de bronz la gât


Belgia s-a impus cu 2-0 în faţa Angliei în finala mică, şi totodată penultimul meci de la Campionatul Mondial din Rusia. Meunier şi Hazard au spulberat speranţele engelzilor la un loc pe podium.

Selecţionerul ”Dracilor roşii”, Roberto Martinez, a vorbit la sfârşitul acestei partide despre acest turneu final, şi spune că recordurile doborâte de elevii săi vor rămâne pentru mulţi ani de acum încolo, informează prosport.ro.

„Cred că aceşti jucători merită. Talentul te duce în astfel de locuri. Nu ne-am bazat numai pe talent. Am avut un staff foarte bun în jurul jucătorilor, am vrut să facem toată Belgia mândră. E normal să treci printr-o perioadă în care se vede puţin oboseala. Avem zece jucători care au marcat la acest Campionat Mondial. Au doborât recordul şi probabil că aceste statistici vor rămâne pentru mulţi ani de acum încolo”, a spus Roberto Martinez la sfârşitul partidei.

Golgheterul competiţiei, englezul Harry Kane (şase goluri), a vorbit la finalul partidei despre parcursul britanicilor la acest turneu final, dar şi despre performanţele sale pe plan individual, şi se declară dezamăgit că nu a reuşit să marcheze în ultimele meciuri: ”Am jucat bine şi am încercat să dăm totul pe teren. A fost greu, în ultimul meci în semifinale am jucat 120 de minute, s-a simţit asta şi astăzi. Lucrurile astea ne arată că putem să mai învăţăm şi putem să devenim mai buni. Încă nu suntem la nivelul maxim, înca învăţăm, încă vrem să devenim mai buni. Am ajuns la un nivel la care trebuie să încercăm să rămânem.

Am terminat, trebuie să ne odihnim şi apoi să ne regrupăm. Am avut o evoluţie foarte bună în grupe, sunt dezamăgit că nu am marcat în ultimele meciuri. Câteodată îţi iese, câteodată nu, dar sunt mândru de ce am reuşit. Mergem la fiecare competiţie să câştigăm, şi acum ne odihnim şi ne pregătim de sezonul viitor”, a spus Harry Kane la finalul partidei.

Plecată la drum cu puţine speranţe, Anglia lasă în urmă un turneu final care poate deschide un drum frumos pentru o generaţie tânără. Cel mai probabil, britanicii vor da golgheterul turneului final, pe Harry Kane, au atins prima semifinală de Cupă Mondială din 1990 încoace şi au rupt blestemul eliminărilor la penalty-uri, depăşind Columbia, în faza optimilor de finală. În plus, Anglia a oferit cel mai mare scor al turneului final, 6-1 cu Panama, în faza grupelor.

La capitolul borne negative, englezii au pierdut pentru prima dată în istorie trei meciuri la Cupa Mondială: 0-1 cu Belgia, în grupe, 1-2 cu Croaţia, după prelungiri, în semifinale, şi 0-2 cu Belgia, în finala mică.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md