/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone și reuniune NATO-Ucraina. Zelenski confirmă: Kievul a lovit un aerodrom în Crimeea

Situație jenantă pentru primarul de Bălți. A avut nevoie de traducător pentru a înțelege discursul în română rostit de Ambasadorul Japoniei

missing
14 iulie 2018, ora 17:49

În cadrul vizitei, ambasadorul alături de reprezentanții corpului diplomatic s-a întâlnit cu Nicolae Grigorișin, primarul municipiului Bălți, Ghenadie Șmulischii, viceprimarul municipiului, Tatiana Dubițkaia, șef Direcție Învățământ, Tineret și Sport, precum și cu Nadejda Pleșca, directoarea instituției preșcolare nr.12 specializată pentru copiii cu deficiențe de văz din municipiul Bălți.

Nicolae Grigorișin i-a mulțumit ambasadorului pentru contribuția financiară în valoare de 84 mii de dolari americani, în sopul dezvoltării infrastructurii și dotării cu echipament medical a instituției preșcolare nr.12.

La rândul său Masanobu Yoshii a declarat că este foarte bucuros să se afle în Bălți și să-i vadă pe copii, întrucât copiii sunt cei care vor contribui în viitor la dezvoltarea țării.

Oficialii au avut nevoie de intervenția unui translator, deoarece Masanobu Yoshii și-a ținut discursul în limba română, iar primarul mun. Bălți a vorbit în limba rusă.

Masanobu Yoshii este primul ambasador care reprezintă Japonia în R. Moldova, acesta și-a început activitatea la 25 august 2016.

Nicolae Grigorișin a câștigat alegerile locale din mun. Bălți din 20 mai 2018, acumulând în primul tur 62% din voturi.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram