/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Igor Dodon ia turații. Împarte cam câte două distincții de stat pe zi

missing
14 iulie 2018, ora 11:45

După ce în 2017 a oferit circa 300 de ordine, medalii și alte distincții de stat, în 2018 Igor Dodon a devenit și mai darnic. Potrivit informațiilor din Monitorul Oficial, în acest an președintele deja a semnat decrete pentru 246 de persoane care s-au învrednicit de titluri onorifice. Cel mai des, Dodon a conferit Meritul Civic –  81 de persoane și Gloria Muncii – 48 de persoane.

În câteva cazuri decretele prezidențiale au trezit critici în societate. Spre exemplu, acordarea titlului de Artist al Poporului interpretului rus Filipp Kirkorov, sau Ordinul Republicii patronului concernului DAAC, Vasili Chirtoca.

De asemenea, de distincții de stat s-au învrednicit și mai mulți jurnaliști și funcționari apropiați șefului statului.

Precizăm că în mandatul său de patru ani, fostul președinte Nicolae Timofti a oferit circa 1600 de distincții de stat, Vladimir Voronin în opt ani a decorat 2180 de persoane, Petru Lucinschi – 1810, iar primul președinte, Mircea Snegur a oferit 3824 de distincții de stat.

Potrivit datelor oficiale, în prezent, în Moldova sunt peste 17 mii de deținători de distincții de stat. În 2016 pentru toți beneficiarii din categoria „Susţinerea persoanelor cu merite deosebite faţă de stat” au fost cheltuite efectiv 13,4 mil lei, iar pentru anul 2018 sunt aprobate în buget peste 20 de milioane lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram