‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 28 martie, 2024
10 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriSuedia va acorda granturi de 2,5 milioane de euro companiilor moldovenești conduse de femei

Suedia va acorda granturi de 2,5 milioane de euro companiilor moldovenești conduse de femei

‹ adv ›
‹ adv ›

Fondurile vor fi oferite ca parte a programului „Femei în afaceri” al BERD și vor extinde sprijinul femeilor antreprenor. Acest program va ajuta femeile să introducă inovații prin consiliere de afaceri, formare, coaching pe termen lung, îndrumare și construirea legăturilor corecte, anunță InfoMarket.

Pentru a ajuta femeile să-și dezvolte și să-și facă companiile mai competitive, BERD conectează o rețea de consultanți internaționali și locali în domenii precum strategia, marketingul, operațiunile, managementul calității, eficiența energetică, managementul financiar și altele. Fondurile suedeze vor acoperi parțial costurile companiilor pentru aceste servicii de consultanță. În plus, BERD promovează formarea femeilor de afaceri, utilizează îndrumarea și coaching-ul pentru a dezvolta abilitățile de afaceri ale acestora.

Din 2011, BERD a acordat asistență pentru mai mult de 160 de femei moldovence în dezvoltarea afacerilor lor. Pentru marea majoritate a acestora, cifra de afaceri a crescut, în medie, cu 140%, în termen de un an de la finalizarea proiectelor de consultanță. Mai mult de jumătate au crescut numărul de angajați, creând un total de aproape 500 de noi locuri de muncă. Cele mai bune rezultate economice au fost obținute de întreprinderile care au beneficiat atât de consultanță în afaceri, cât și de programul de instruire și mentorat.

Guvernul suedez a alocat 960 de mii de euro în cadrul acestui program începând cu 2011. Mai mult de jumătate au crescut numărul de angajați, creând un total de aproape 500 de noi locuri de muncă. Cele mai bune rezultate economice au fost obținute de întreprinderile care au beneficiat atât de consultanță în afaceri, cât și de programul de instruire și mentorat. Guvernul suedez a alocat 960 de mii de euro în cadrul acestui program începând cu 2011.

În 2014, Suedia și-a sporit asistența, furnizând aproximativ 5,2 milioane de euro pentru implementarea programului în 6 țări partenere din Est: Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina. Este demn de remarcat faptul că BERD este cel mai mare investitor instituțional din Moldova. Până în prezent, a investit peste 1,2 miliarde de euro în peste 120 de proiecte de investiții. De asemenea, Banca a oferit sprijin mai mult de 750 de întreprinderi mici și mijlocii sub formă de consultanță în afaceri.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii