(video) O companie turcească a fost selectată pentru a proiecta și a construi Arena Chișinău

arena1-720×405

Arena Chișinău va fi proiectată și construită de compania turcească SUMMA. „Este o companie internațională puternică și care are activități în țara noastră, a demonstrat prin muncă de calitate că poate duce până la capăt proiectele inițiate”, a declarat într-un briefing de presă ministra Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc. Ministra a făcut anunțul alături de ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici.

Gaburici a declarat la rândul său că SUMMA nu este o companie străină pentru ţara noastră. A construit mall-ul de pe Viaduct şi hotelul de lux Radisson Blu Leogrand. Reprezentanţii ei activează în ţara noastră de 22 de ani, iar pe lângă complexe rezidenţiale de lux, aceasta a mai construit centrul Medical Med Park, drumul Sărăteni-Soroca.Arena va fi ridicată pe un teren de 10 hectare din comuna Stăuceni, o suburbie a Capitalei, iar lucrările vor începe la sfârșitul lunii august și vor dura aproximativ un an.

„Din acțiunile ce urmează a fi finalizate este pregătirea terenului pentru șantier, inclusiv defrișare și nivelare, proces care efectiv începe de luni, finalizarea separării terenului în 10 ha și 59 ha și anunțarea câștigătorului Concursului de selectare a partenerului privat, exercițiu care a avut loc astăzi. Proiectul este important nu doar pentru orașul Chișinău, dar și pentru toată țara. Credem că acesta va da un impuls dezvoltării și turismului în Republica Moldova”, a spus Chiril Gaburici.

Arena Chişinău va avea o capacitate de până la cinci mii de locuri și va putea găzdui diferite evenimente sportive, conferințe, expoziții sau concerte. Complexul va mai include o piscină olimpică, săli de fitnes, terenuri de tenis, un hotel, magazine și localuri de alimentație publică. Proiectul a fost anunțat în luna martie de către preşedintele Parlamentului, Andrian Candu.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente