‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 24 aprilie, 2024
10 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriO companie internațională va procura produse agricole moldovenești în valoare de 240 de milioane...

O companie internațională va procura produse agricole moldovenești în valoare de 240 de milioane de dolari

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Grupul companiilor Trans Oil și un consorțiu bancar internațional au semnat, la Paris, un acord privind un împrumut în valoare de 240 milioane de dolari SUA pentru a procura produse agricole de la producătorii și agenții economici din Republica Moldova, scrie  moldpres.md.

În sezonul actual, Grupul Trans Oil a anunțat că intenționează să cumpere peste 500 de mii de tone de semințe de floarea soarelui, peste 1,2 milioane de tone de grâu, orz, rapiță, porumb, mazăre și peste 100 de mii de tone de soia.

Grupul companiilor Trans Oil a anunțat anterior că a mărit capacitatea de transbordare prin portul internațional liber Giurgiulești până la 1,6 milioane de tone metrice de produse agricole pe an.

„Datorită colaborării cu instituțiile financiare internaționale, grupul Trans Oil, care este cel mai mare producător de ulei de floarea soarelui din Moldova și exportator de cereale, semințe oleaginoase și leguminoase, poate garanta producătorilor agricoli cele mai avantajoase prețuri, achitate în termen, pentru producția lor. Scopul nostru este nu doar de a oferi oportunități convenabile de export producătorilor moldoveni, dar și de a plăti în timp util pentru produsele lor la cele mai bune prețuri”, a declarat Vaja Jhashi, președintele Grupului Trans Oil.

Grupul de companii Trans Oil este cel mai mare cumpărător și exportator de cereale și semințe oleaginoase din Moldova.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›