În premieră, Campionatul Mondial de fotbal din Qatar 2022 va avea loc toamna. FIFA a anunțat data

1_Kw_6Cnvaosjmqf7TyGb9QA

Premieră pentru Campionatul Mondial din Qatar. Cupa Mondială din anul 2022 se va disputa în perioada 21 noiembrie şi 18 decembrie, astfel acesta va fi prima ediție a acestui campionat jucată iarna.

Confederaţia sud-americană a propus un sistem cu 48 de echipe, dar Consiliul FIFA va decide umărul de echipe în acord cu organizatorii din Qatar în următoarele luni. Formula cu 48 echipe va intra sigur în vigoare la CM 2026, care va fi găzduită în comun de SUA, Canada şi Mexic, scrie digisport.ro.

Alegerea Qatarului ca gazdă a Cupei Mondiale din 2022 a provocat polemică în privinţa condiţiilor de atribuire, ceea ce a determinat FIFA să deschidă o anchetă. Programarea iniţială a turneului vara, când temperaturile sunt foarte ridicate, a determinat de asemenea FIFA să se gândească la o alternativă. Astfel, în cele din urmă s-a decis ca turneul să se desfăşoare iarna. 21 noiembrie şi 18 decembrie este intervalul în care se va disputa CM 2022.

Cupa Mondială din 2022 e unul dintre cele mai controversate turnee finale. În ultimii ani, FIFA a fost acuzată, printre altele, că ar fi primit mită de peste 10 milioane de euro pentru a acorda organizarea țării din Peninsula Arabă.

Aproximativ 1,3 milioane de suporteri se vor deplasa în Qatar pentru a urmări Cupa Mondială de fotbal din anul 2022, au asigurat organizatorii competiţiei, mai exact jumătate din populaţia actuală a micuţei ţări din zona Golfului.

Taguri: #Cupa Mondială
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente