/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Noi explozii, ajutor UE și pericol atomic. Stefanciuk a semnat legea mobilizării

Banca Europeană pentru Investiții va finanța interconenectarea electrică cu România. Acordul a fost ratificat astăzi la Parlament

missing
13 iulie 2018, ora 16:01

„Partea română are aportul ei la această conectare, ori va scoate doar bani?”, l-a întrebat Vladimir Voronin pe președintele comisiei parlamentare Ștefan Creangă.

La rândul său Creangă a declarat că: „Obligația din partea României există la instalarea stației back-to-back”.

Potrivit acordului, creditul va fi transferat în 20 de rate. Fiecare tranşă va avea o valoare minimă de un milion de euro. Comisioanele şi dobânzile vor fi calculate pentru fiecare tranşă în parte, în baza ratei de depozit. Termenul împrumutului este de 25 de ani.

Pentru implementarea completă a proiectului vor fi utilizați 270 mln de euro. 80 mln de euro vor fi împrumutați de la Banca Europeană de Investiții, alte 80 mln de euro vor fi oferite de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare. Banca Mondială va oferi un împrumut de 70 mln de euro, iar 40 mln de euro vor fi oferiți ca grant de UE.

Potrivit autorităților, investiţia va fi recuperată din contul tarifului reglementat de transport al energiei electrice.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram