79 de adolescenți din peste 8 comunități etnice din Republica Moldova vor participa la proiectul internațional „Izvoarele toleranței, Moldova-2018”

photo-2

79 de adolescenți din peste 8 comunități etnice din Republica Moldova vor participa la proiectul internațional intercultural „Izvoarele toleranței, Moldova-2018” pentru copii cu vârsta cuprinsă între 11-17 ani. Tabăra va fi organizată în perioada 19 – 30 iulie 2018, la baza de odihnă „Festival”, satul Leordoaia, raionul Călăraşi.

În perioada desfășurării activităților, în tabară vor participa 79 de adolescenți din peste 8 comunități etnice din Republica Moldova (Bulgară, Găgăuză, Evreiască, Moldovenească, Poloneză, Romă, Rusă și Ucraineană) printre care participanți din diferite regiuni a Moldovei (inclusiv Găgăuzia și Transnistria), Ucraina, Rusia, și un grup de copii refugiați.

Proiectul are drept scop crearea unui mediu facil pentru familiarizarea participanților cu diversitatea culturală și etnică a Moldovei și crearea condițiilor pentru dialog și cooperare reciprocă.

Vezi mai jos programul taberei:

#19.07 Deschiderea taberei  «Izvoarele Toleranței»

#20.07 Ziua culturii evreiești

#21.07 Ziua culturii poloneze

#22.07 Ziua culturii ruse

#23.07 Ziua culturii bulgare

#24.07 Ziua culturii moldovenești

#25.07 Ziua culturii romilor

#26.07 Ziua culturii ucrainene

#27.07    Ziua culturii gagauze

#28.08    Ziua Schimbărilor sociale

#29.07  Încheierea taberei  «Izvoarele Toleranței»

Centrul de educație informală „Diversitate” a participat cu proiectul „Izvoarele Toleranței” și a fost selectat, in cadrul unui concurs internațional,  din mai mult de 200 de proiecte din toată lumea, și a fost premiat de un juriu independent pentru realizările în domeniul dialogului intercultural, în categoria „Dezvoltarea de durată”, nominalizare „Dialogul de culturi”. Premiul a fost acordat de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării din Austria, gala premiilor a avut loc pe data de 5 septembrie 2017 în Viena.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente