‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 23 aprilie, 2024
4.4 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriPreţul merelor timpurii a crescut datorită recoltelor scăzute din 2018

Preţul merelor timpurii a crescut datorită recoltelor scăzute din 2018

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

La începutul lunii iulie curent, preţurile angro pentru primele loturi de mere calitative timpurii, după cum afirmă operatorii, sunt de 8-8,8 lei/kilogram, ceea ce reprezintă cu circa 10-15% mai mult decât li se propunea producătorilor anul trecut. Majorarea preţurilor a fost influenţată de cererea înaltă pe piaţa internă şi de recolta cu 10% mai mică prognozată, comparativ cu anul 2017, scrie fruit-inform.com.

Conform calculelor organizaţiei producătorilor, în Moldova din 57 de mii de hectare de livezi de măr 12% sunt mere timpurii, predominând soiurile Slava Pobediteleam – 6%, Gala – 4%, Florina, Geneva şi altele. Totuşi, analizând livezile cu soiuri de mere timpurii, predomină plantaţiile bătrâne, care au o productivitate scăzută de 7-8 tone/hectar.

Merele timpurii sunt destinate realizării pe piaţa internă, exportul fiind inactiv, rareori sunt livrate cantităţi neînsemnate pe piaţa Rusiei. În această perioadă, producătorii din Moldova sunt preocupaţi de exportul fructelor sâmburoase, şi anume piersic şi cais.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›