PD despre investigația RISE privind extinderea terenului sediului formațiunii: Este un fals

Partidul Democrat a venit cu o reacție la investigația publicată de RISE în care se menționează că formațiunea intenționează să extindă terenul pe care se află sediul central.

Jurnaliștii de la Rise Moldova fac referire la o decizie aprobată de Consiliul Municipal Chișinău (CMC) în ședința extraordinară din 18 iunie 2018. Decizia CMC prevede că între Primăria Chișinău și Constar Invest va fi încheiat un contract de vânzare-cumpărare a unui teren de 0,0284 ha la preț de 1.029.000 de lei.

„Afirmațiile apărute în mass-media sub formularea că „democrații și-ar extinde teritoriul” sunt manipulatoare și mincinoase. PD nu a achiziționat acel teren despre care se vorbește și nici nu are în plan vreo extindere a activității sale în zona menționată. Informațiile și legăturile făcute cu PD sunt false și au strict rolul de a manipula și dezinforma opinia publica. Este o știre care se încadrează în categoria Fake News”, a declarat purtătorul de cuvânt al PD, Vitalie Gămurari, pentru Ziarul Național.

Aceeași sursă face trimitere și la Serghei Orlov, administratorul Constar Invest SRL, firmă care deține sediul PD, care a menționat că “nimeni nu intenționează să schimbe destinația terenului pe care este amenajat terenul de joacă pentru copii”.

„Terenul respectiv va rămâne așa cum este în prezent, cu locul de joacă aflat acolo. Nu se planifică niciun fel de schimbare a destinației acelui teren. Dimpotrivă, va rămâne zonă verde și se preconizează asigurarea căilor de acces necesare. E vorba de asigurarea securității antiincendiare la toate clădirile de oficii din zonă, dar și a locuințelor”, a precizat Orlov pentru Ziarul Național.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.