Două mii de euro pentru prelungirea arendei unui magazin din Anenii-Noi. Președintele comisiei funciare și complicele său, cercetați penal

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Două mii de euro ar fi cerut un bărbat din Anenii-Noi de la proprietarul unui magazin din localitate, luat în arendă de la Primărie, pentru a-l ajuta să-și prelungească relațiile de arendă funciară și contractul cu autoritatea locală. Potrivit declarantului, bănuitul i-ar fi cerut banii, susținând că ar avea influență asupra președintelui Comisiei funciare din cadrul Consiliului și că-l poate determina pe acesta să emită o decizie favorabilă, iar ulterior să obțină semnarea contractului cu Primăria.

Din spusele denunţătorului, intermediarul nu s-ar fi ţinut de cuvânt şi nu ar fi soluţionat problema până la capăt. Acesta susţine că a avut discuţii pe marginea subiectului menţionat atât cu intermediarul, cât şi cu preşedintele Comisiei, care i-ar fi dat asigurări că va primi toate actele, însă, în final, s-a ales doar cu o parte din ele. Atunci când a solicitat întregul pachet de documente, i s-ar fi cerut o sumă mai mare, lucru pe care l-a refuzat şi a decis să se adreseze la CNA.

În urma denunţului, CNA a iniţiat o cauză penală pentru trafic de influenţă, iar intermediarul a fost reţinut pentru 72 de ore. În acelaşi dosar este bănuit şi preşedintele Comisiei funciare care, în prezent, este cercetat în stare de libertate. Ambii însă riscă o pedeapsă de până la 7 ani de închisoare, în cazul în care vor fi găsiţi vinovaţi.

În prezent, conducerea urmăririi penale este exercitată de către Procuratura Anticorupţie, acţiunile pe acest dosar fiind în derulare.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...