Lilia Rotaru, profesoară, Universitatea Tehnică a Moldovei: „La Tekwill Academy mă simt din nou studentă într-o atmosferă foarte prietenoasă”

Lilia_Rotaru_2 (7949)

De 15 ani Lilia Rotaru este lector superior la Facultatea Calculatoare, Informatică și Microelectronică, UTM. De alți 6 ani predă limbajul Java în cadrul Catedrei Calculatoare. Profesoara, împreună cu alți colegi de la facultate, a venit la Tekwill Academy.

Desigur că prima întrebare care ar putea să apară e „Ce poate învața o profesoară de la UTM la Tekwill Academy?” Ei bine, aflați că la Tekwill Academy conținuturile și programele de instruire corespund tuturor exigențelor și orice doritor, indiferent de vârstă, specializare sau sferă de activitate, poate explora aici oportunitățile cele mai potrivite pentru afirmarea sa profesională. Pentru Lilia Rotaru, studierea cursului Java la Tekwill Academy aduce valoare adăugată în activitatea sa didactică.

„Aici învăț metode noi de predare a limbajului Java, care ar facilita procesul de însușire a materialului de către studenți. Multe dintre aceste metode sunt noi și pentru mine. Am reușit deja să aplic câteva dintre ele la orele mele”, spune profesoara încântată. De fapt, de câțiva ani încerca să-și perfecționeze cunoștințele în Java singură, așa cum remarcase că acest limbaj este tot mai frecvent folosit în domeniul tehnologiilor informaționale.lilia-testimonial

„Tot mai multe întreprinderi au început să ne ceară studenți care să cunoască limbajul Java. Am înțeles că acesta este unul solicitat pe piața muncii din țară și de peste hotarele ei. Discuțiile cu colegii de la Tekwill Academy m-au ajutat să înțeleg unele detalii importante.”, își amintește Lilia Rotaru. A îndrăgit acest limbaj și căută mereu să fie în pas cu noutățile care apăr. Astfel, când a aflat că profesorii au posibilitatea să urmeze cursul de Java la Tekwill Academy, nu a ezitat nicio clipă. „La Tekwill Academy e foarte bine! Cursul Java este cea de-a doua experiență aici. Primul curs urmat a fost în rețelistică. Vin aici cu plăcere și profit de ocazia de a învăța mai multe. Fiind profesoară, aceste cursuri sunt binevenite, deoarece îmi amintesc de studenție și atunci, vrând-nevrând, îl înțeleg mai bine și pe student”, zâmbește profesoara.  Lilia_Rotaru_3

Și pentru că veni vorba de studenți, aflăm că unul din mentorii Liliei Rotaru de la Tekwill Academy este chiar un fost student al ei. „Instruirea este un proces continuu. I-am fost profesoară, acum el e profesorul meu. Primele zile îmi părea bizar faptul, dar acum ne-am obișnuit și eu sunt foarte atentă la tot ce spune el. Aici, mai degrabă suntem ca între colegi”.

Lilia_Rotaru_1

Pentru orice profesor este o experiență utilă să facă schimb de opinii cu alți colegi și chiar să se lanseze în dezbateri. Mai mult, la Tekwill Academy dispune de condiții net superioare decât cele de la facultate. „Accesul la conținuturile autorizate Oracle oferă oportunități mai vaste pentru cei care folosesc acest limbaj. Ăsta este un punct forte!” Lilia Rotaru e convinsă că va reveni la Tekwill Academy, dacă vor mai fi cursuri pentru profesori în Java sau alt domeniu care i-ar stârni curiozitatea.

Lilia_Rotaru_2 (7949)

Oricum, Tekwill Academy nu este doar locul în care vine să învețe lucruri noi, ci și spațiul în care petrece timpul mereu cu studenții ei pentru a discuta, a dezbate o idee, a crea, de ce nu? „Atunci când vrem să muncim în echipe venim aici. E un spațiu frumos, ușile căruia sunt mereu deschise pentru noi. La Tekwill atmosfera e extraordinară și atât de prietenoasă. Îmi place să lucrez cu studenții și când le văd rezultatele, când văd că își realizează visele după absolvire, e o mare satisfacție profesională”. Asta e, de fapt, tot ce contează în munca unui profesor. Lilia Rotaru e profesoară de un deceniu și jumătate și nu intenționează să renunțe. Rămâne la UTM pentru studenții ei și tot pentru ei se perfecționează.

Lilia_Rotaru_4

La Tekwill Academy fiecare își poate descoperi și urma vocația în domeniul IT. Accesează Tekwill Academy aici, înscrie-te la un program de instruire și pășește sigur spre o carieră frumoasă în cea mai dinamică și inovatoare industrie a prezentului și viitorului. Dacă ai întrebări, nu ezita să scrii un mesaj la [email protected] sau să suni la numărul de telefon 079975242.

***

Tekwill Academy este o inițiativă educațională care furnizează cursuri și instruiri privind cele mai solicitate și actuale tehnologii, metodologii și procese de lucru în domeniul IT. Tekwill Academy a fost creată și funcționează cu susținerea Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Guvernului Suediei în cadrul proiectului ”Dezvoltarea Centrului de Excelență în domeniul TIC TEKWILL”, implementat de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC. Grație unor parteneriate cu mari vendori internaționali precum Cisco și Oracle, Tekwill Academy furnizează conținuturi autorizate și oferă acces la certificări recunoscute pe plan internațional.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente