13:53:55 18.04.2024
Stiri

VIDEO // Două EȘECURI și un rezultat de egalitate în preliminariile Europa League pentru echipele din R. Moldova. Cine păstrează șanse de CALIFICARE

Sport 13.07.2018 10:37 Vizualizări1391 Autor: Ziarul National
VIDEO // Două EȘECURI și un rezultat de egalitate în preliminariile Europa League pentru echipele din R. Moldova. Cine păstrează șanse de CALIFICARE facebook


Echipele din R. Moldova au debutat, ieri-seară, în preliminariile Europa League, fără a obține rezultate prea bune. Doar revelația de anul trecut, Petrocub Hâncești, a obținut un rezultat de egalitate, scor 1-1, cu Osijek din Croația, iar Milsami Orhei și Zaria Bălți au pierdut meciurile disputate cu Slovan Bratislava, respectiv Gornik Zabrze, Polonia.

Cei de la Petrocub păreu o victimă sigură a formației croate. Totuși, echipa din Hâncești s-a apărat exemplar și chiar și-a creat ocazii de gol.

Primii au deschis scorul oaspeții, după ce Mirko Maric a scăpat din marcaj și a marcat cu capul în poarta lui Dumitru Celeadnic (52). Chiar dacă au fost preocupați mai mult de apărare, jucătorii din Hâncești au reușit egalarea în minutul 65, după ce liderul echipei, Vlad Ambros, a marcat cu capul.



Sursa video: moldfootball.com


Soarta calificării se va decide în manșa retur, care va avea loc peste o săptămână, spune antrenorul de la Petrocub, Lilian Popescu. „A fost un meci echilibrat și neapărat țin să-mi felicit elevii pentru acest debut în cupele europene. Unele lucruri ne-au reușit, altele – nu. Dar ne mișcăm înainte, mai ales că ne așteaptă un retur de foc. Echipa a muncit mult aștăzi și cred că trebuia să câștigăm. Dacă marcam noi primii, atunci avea să ne fie mai ușor”, a precizat Popescu.

Vicecampioana FC Milsami a avut un debut mai puțin reușit în cupele europene, chiar dacă a jucat cu o echipă puternică precum Slovan Bratislava. Echipa din Orhei a pierdut cu 4-2 și va avea o misiunea practic imposibilă la Bratislava. Oaspeții au deschis repede scorul (min. 10), iar în minutul 22 și-au dublat avantajul. Până la pauză, Slovan a marcat pentru 3-0 și cei prezenți pe stadionul din Orhei credeau că echipa antrenată de Veaceslav Rusnac vor pierde la scor mare.

În repriza secundă, atacantul Igor Bugaiov a dat semnul revenirii, marcând golul de 1-3. Golul al doilea pentru Milsami a fost marcat de Romeo Surdu, care a ieșit în teren în locul lui Gicu Andronic (75). Totul s-a năruit pentru Milsami după ce Artur Crăciun și-a marcat un autogol în minutul 79. Pentru a se califica mai departe, cei de la Milsami trebuie să câștige cu 2-0 la Bratislava.


Sursa video: moldfootball.com


Veaceslav Rusnac a încercat să explice cauzele acestui eșec: „În prima repriză am fost uimiți de clasa arătată de adversar. La pauză am discutat cu băieții, le-am spus să se liniștească și în cele din urmă am reușit să marcăm două goluri. Ne-am creat ocazii de a marca. În manșa secundă vom fi mult mai calmi, mai ales că nu mai avem ce pierde. Vom încerca să câștigăm partida și să obținem calificarea”.

Zaria Bălți, care de asemenea a jucat aseară în preliminariile Europa League, putea să furnizeze o mare surpriză. Echipa noastră, care e pe ultimul loc în clasamentul Diviziei Naționale, a ținut în șah ocupanta locului patru din Polonia, Gornik Zabze. Echipa lui Vlad Goian a pierdut la limită, 0-1, după un gol marcat de gazde în minutul 87. Echipa noastră nu doar s-a apărat, dar a reușit să-și creeze și ocazii de gol.


„Echipa a evoluat foarte bine și îi felicit pe toți băieții pentru meciul din Polonia. Ne-am mobilizat la maximum și doar ghinionul a făcut să pierdem pe final. Mă bucură faptul că noile achiziții s-au integrat bine în echipă, într-un timp foarte scurt. Până la retur avem timp să punem la punct niște automatisme și să forțăm calificarea. Gornik Zabrze este o echipă puternică, dar nu invincibilă. Mizăm pe aportul suporterilor la retur, pentru a ne califica mai departe. Ultimul loc ocupat în Divizia Națională este mincinos, iar noi am început reconstrucția echipei, iar rezultatele vor veni”, a punctat președintele clubului, Adrian Bogdan.

Meciurile retur vor avea loc săptămâna viitoare. FC Milsami și Petrocub vor juca în deplasare, iar Zaria - pe teren propriu.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md