/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Republica Moldova a urcat 6 poziții într-un clasament mondial

13 iulie 2018, ora 10:19

Potrivit Clasamentului, în anul 2018, țara noastră s-a clasat pe locul 17 la indicele de export și a ocupat locul 22 la cel de import. La capitolul „accesul la infrastructură”, Moldova s-a poziționat pe locul 37.

Se remarcă evoluții pozitive și la alți indicatori: inițierea unei afaceri (locul 20), cheltuieli pentru educație (locul 13), crearea de cunoștințe (locul 16).

Recent, în clasament a fost introdus un nou indicator care măsoară numărul de aplicații mobile create într-o țară. Experții analizează modul în care inovația, producția și comerțul cu produse și servicii digitale sunt în evoluție.Republica Moldova ocupă locul 9 într-un top de 15 economii inovative.

Clasamentul inovației este realizat de către Universitatea americană Cornell, școala de management franceză Insead şi Organizația Mondială a Proprietății Intelectuale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram