A cerut 3000 lei, apoi 5000, iar mai apoi 10 mii lei. O femeie din Bălți, șantajată de fostul iubit

Un bărbat din Bălți a fost condamnat la patru ani cu suspendare şi o amendă de 92 000 de lei, după ce și-a șantajat fosta iubită că va publica fotografiile intime cu ea pe reţelele de socializare, dacă ea nu îi va da bani. Femeia a plătit, însă de fiecare dată prețul creștea. Aceasta nu a mai răbdat și a apelat la oamenii legii.

Potrivit esp.md, femeia a spus în instanța de judecată că neînțelegerile dintre ea și fostul iubit au început în luna ianuarie, când şi-a sunat iubitul, însă la telefon i-a răspuns o femeie care s-a prezentat drept soţia bărbatului.

Ulterior, femeia a primit un apel telefonic și fost anunțată că dacă nu va plăti 3.000 de lei,  fotografiile intime pe care aceasta i le-a trimis bărbatului vor fi făcute publice, iar soțul ei va afla despre relația extraconjungală.

Victima a fost șantajată pe parcursul mai multor luni de către fostul iubit, care i-a spus că va distribui pozele şi pe reţelele de socializare.

Speriată că-şi va pierde familia şi locul de muncă, victima i-a transmis banii ceruţi. Mai târziu însă, bărbatul a continuat şantajul, cerându-i de data aceasta 5.000 de lei.

Potrivit femeii, acesta devenise mai agresiv și a ameninţat-o cu răfuială fizică.

Ulterior, scenariul s-a repetat. Bărbatul i-a cerut 10.000 de lei. De această dată, însă, femeia care lucra educatoare în orașul Bălți,  a cerut ajutorul poliţiei.

Transferul banilor s-a făcut sub supravegherea oamenilor legii. Bărbatul a fost reţinut în flagrant.

În faţa instanței, bărbatul şi-a recunoscut vinovăţia, mai scrie esp.md.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.