/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/VIDEO/ Cozi pentru a se ruga la o icoană. Icoana a fost comandată de către Mănăstirea Ciuflea, la dorința preasfințitului Ioan Episcop Vicar de Soroca

missing
12 iulie 2018, ora 19:00

Icoana a fost adusă aseară, iar astăzi oamenii au făcut coadă pentru a se ruga și a se închina de sănătate.

„Ne rugăm mai mult pentru sănătate, fericire, asta este cel mai important. Sănătate cât mai multă în rest facem totul. Să fie pace, liniște și să fie totul bine pe pământ. Să fie pace, libertate și sănătate”

„Este izbăvitoare de bine, ajută pentru boli, pentru greutăți care le suferă omul în viață îi cu doamne ajută și cu Maica Domnului. Unde ne rugăm? La Dumnezeu, Maica Domnului și Isus Hristos”

„S-a întâmplat așa că i-a tăiat cuiva mâna și Isus Hristos și Maica Domnului s-a rugat și i sa prins mâinele, după asta el a făcut o mână de argint și a puso la icoana Maicii Domnului. Icoana este făcătoare de minuni și oamenii se roagă la Maica Domnului pentru a face minuni ca să fim sănătoși, să ne iubim țara până la urmă”

Icoana a fost comandată de către Mănăstirea Ciuflea.

„La dorința preasfințitului Ioan Episcop Vicar de Soroca care a dorit ca să aibă la catedrala episcopală din Soroca această sfântă icoană, Mănăstirea Ciuflea a comandat pictorului de pe sfântul munte ca să gătească această icoană. Ea s-a pictat, s-a aflat pe sfântul munte până nu demult până când a fost adusă aici”, a menționat Nicolae Roșca, duhovnic-administrator, Mănăstirea Ciuflea.

„În dimineața zilei de luni vom sluji sfânta liturghie la mănăstire, iar mai apoi cu binecuvântarea mitropolitului Vladimir vom porni în procesiune cu sfânta icoană, preoți, credincioși, soroceni, pelerini spre municipiul Soroca. În seara zilei de 24 iulie vom ajunge la Soroca”, a spus Ioan Moșneguțu, Episcop Vicar de Soroca.

După ce icoana va ajunge la Soroca, pe 25 iulie în preajma monumentului Ștefan cel Mare din piața Libertății, va fi organizată, pentru prima dată, sfânta liturghie în aer liber. Creștinii ortodocși au sărbătorit astăzi și sfinții apostoli Petru și Pavel.

Reporter: Carolina Bețivu
Imagine: Vlad Coroban

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram