18:50:06 23.04.2024
Stiri

Marina Tauber a demarat lucrările de ILUMINARE stradală într-o altă localitate din raionul Orhei

Partide/Comunicate 12.07.2018 14:26 Vizualizări1429 Autor: Ziarul National
Marina Tauber a demarat lucrările de ILUMINARE stradală într-o altă localitate din raionul Orhei


În localitate Jora de Jos, raionul Orhei, au demarat lucrările de iluminare stradală, în cadrul unui proiect mai amplu implementat de noul primar al comunei Jora de Mijloc, Marina Tauber. Jora de Jos va fi al treilea sat al comunei, după Lopatna și Jora de Sus, ale cărui străzi vor fi iluminate în proporție de 100%, se arată într-un comunicat de presă al Partidului „ȘOR”.

Sursa citată menționează că lucrările au început joi, 12 iulie, iar administrația localității susține că urmează a fi finalizate în decurs de o lună și jumătate. Conform proiectului, urmează să fie iluminate toate străzile din sat. Pentru aceasta vor fi utilizate 342 de becuri LED și 15 km de cablu.

„Aceasta reprezintă o nouă etapă a realizării programului electoral prezentat locuitorilor comunei la alegerile locale noi. Nu cred că lucrările lansate astăzi sunt un mare act de eroism. Este ceea ce trebuie să facă orice politician și orice ales la nivel local sau central – adică să realizeze ceea ce le propune oamenilor în campaniile electorale. Din păcate, în politica moldovenească nu este așa, dar noi, echipa Partidului „ȘOR”, intenționăm să facem o altfel de politică. Și am demonstrat că putem”, a declarat Marina Tauber, care este și vicepreședinte al Partidului „ȘOR”, condus de primarul de Orhei.

Anterior, în satul Jora de Sus, raionul Orhei, a fost dat în exploatare sistemul de iluminare stradală, implementat de Asociația Obștească „Pentru Orhei” în cadrul Proiectului „Uniunea Orheiul NOU”. În localitate au fost instalare zeci de kilometri de cablu nou, peste 200 de becuri LED economice și au fost modernizate substațiile electrice.

Totodată, la sfârșitul lunii iunie, iluminarea stradală a fost realizată și în satul Lopatna al comunei Jora de Mijloc, „Proiectul a fost realizat grație primarului comunei Marina Tauber, la mai puțin de o lună de la preluarea mandatului”, se spune în comunicat.

Amintim că Marina Tauber a câștigat din primul tur alegerile din Jora de Mijloc. „Platforma electorală a Marinei Tauber presupune modernizarea totală a infrastructurii locale, care prevede reparația capitală a drumurilor, instalarea unui sistem de iluminat stradal, deschiderea magazinelor și farmaciilor sociale, precum și investiții în economia Jorei de Mijloc”, mai arată sursa citată.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md