(foto) 360 de camere de supraveghere video vor fi instalate în zonele de control vamal

Camere Video4

Serviciul Vamal instalează camere de supraveghere video în zonele de control vamal. 180 de dispozitive existente au fost înlocuite cu altele noi, în funcție de gradul de uzură, adițional, urmând a fi achiziționate încă 160 de dispozitive.

Astfel, Serviciul Vamal preconizează ca toate punctele de trecere a frontierei, posturile vamale interne de control dislocate în proximitatea liniei administrative cu regiunea transnistreană, precum și cele instituite în cadrul Aeroportului Internațional Chișinău și oficiile poștale să fie dotate cu camere video.
Camere Video

Monitorizarea are loc în regim non-stop, fiind implicați mai mulți ofițeri ai subdiviziunii responsabile de prevenirea incidentelor de integritate care pot favoriza eventuale fraude. Prin urmare, în vizorul camerelor de supraveghere se află inclusiv birourile inspectorilor vamali, activitatea cărora este monitorizată continuu.

Montarea sistemelor de monitorizare video urmează a fi asigurată și în cadrul celor 48 de antrepozite vamale. Asta deoarece, actualmente, acestea stochează mărfuri în valoare totală de pese 1,2 miliarde lei. Iar în lipsa unei supravegheri eficiente, există riscul ca mărfurile depozitate să fie plasate pe piață fără achitarea drepturilor de import.
Camere Video1
Camere Video3
Camere Video4

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente