/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Mai puțini migranți în Europa? Miniștrii de interne din UE se reunesc pentru a dezbate problema

missing
12 iulie 2018, ora 13:30

Acordul aprobat de către liderii UE la subiectul migrației, încheiat la sfârșitul lunii iunie, include ideea de construire a unor centre de debarcare în regiuni precum ar fi Africa de Nord pentru migranții salvați în Marea Mediterană, dar și a unora pe teritoriul european.

Acordul a fost inițiat de Italia, unde își găsesc refugiu o mare parte a migranților. Aceasta a început să refuze intrarea navelor de salvare umanitare cu migranți în porturile sale, iar Salvini dorește să extindă această blocadă la navele care fac parte din operațiunile oficiale de salvare ale UE.

Înaintea reuniunii informale de la Innsbruck organizate de preşedinţia austriacă a Consiliului Uniunii Europene, ministrul de interne italian Matteo Salvini a stabilit o întâlnire cu omologii săi din Germania şi Austria, Horst Seehofer şi Herbert Kickl, pentru a discuta despre modalităţile de a închide ruta de migraţie care traversează Mediterana.

La începutul acestei săptămâni, Herbert Kickl din Austria a propus ca refugiaților să nu li se permită să depună cereri de azil în UE, în ambasadele UE sau în centrele planificate de debarcare a migranților salvați pe mare.

În schimb, UE ar putea alege refugiații cei mai vulnerabili din taberele de refugiați din apropierea regiunilor de criză, a mai menționat acesta. Cu toate acestea, Kickl a declarat miercuri(11 iulie) reporterilor că ar fi prematur de discutat acest plan la Innsbruck.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram