Apropierea de UE trebuie să continue, indiferent de situația de moment dintre relația Chișinău-Bruxelles, asigură Leancă

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Chiar și după refuzul Uniunii Europene de a asista financiar țara noastră cu cele o sută de milioane de euro, pe motivul anulării alegerilor locale noi din Chișinău, integrarea europeană este prioritatea principală a Republicii Moldova, iar țara noastră trebuie să se concentreze și mai mult pe aprofundarea relațiilor cu instituțiile europene și țările membre ale UE. Cel puțin aceasta a subliniat în cadrul Reuniunii Ambasadorilor Republicii Moldova, vicepremierul pentru Integrare Europeană, Iurie Leancă.

În cuvântul de salut adresat ambasadorilor, Iurie Leancă a enumerat obiectivele setate pentru anul 2018 precum menținerea unui dialog multidimensional cu Uniunea Europeană, implementarea Acordului de Asociere, racordarea legislației naționale la Acquis-ul comunitar, aprofundarea colaborării cu statele Parteneriatului Estic, etc.

„Nu există o altă soluție pentru Republica Moldova decât integrarea în Uniunea Europeană. Împreună trebuie să depunem toate eforturile pentru a realiza acest deziderat. Indiferent de situația de moment dintre relația Chișinău-Bruxelles, împreună trebuie să ne axăm pe aprofundarea relațiilor cu instituțiile europene reieșind din interesele cetățenilor țării noastre”, a declarat vicepremierul Iurie Leancă.

În urma discuțiilor cu diplomaţii moldoveni au fost stabilite sarcinile şi priorităţile pe termen scurt și mediu în vederea dezvoltării dialogului cu Uniunea Europeană pe toate segmentele de interes comun.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...