(video) Suc de lămâie sau prezervative? Ce știu moldovenii despre contracepție

Untitled

De Ziua Mondială a Populației, UNFPA Moldova a lansat un spot video despre metodele de contracepție cunoscute de moldoveni, atât moderne cât și tradiționale, discutând cu oameni de diferite vârste despre eficiența acestora. 

Suc de lămâie, ceai, sport sau alăptare? Cu siguranță că toate au multe beneficii pentru sănătatea noastră. Nu și atunci când sunt utilizate pentru prevenirea unei sarcini. Medicii spun că astfel de mijloace de contracepție inspirate „din popor” se mai întâlnesc și astăzi, dar sunt ineficiente, iar unele chiar periculoase pentru sănătatea reproductivă, menționează UNFPA.

Potrivit datelor Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, în prezent, în Republica Moldova, 17% dintre femeile de vârstă reproductivă (15-49 de ani) nu dispun de mijloace de contracepție, deși nu planifică o sarcină. Doar 1/3 dintre femei utilizează contraceptive moderne, iar 14% apelează la mijloace de contracepție tradiționale. Pe lângă metodele de contracepție moderne și tradiționale, din spusele medicilor practicieni, unele persoane mai folosesc metode de contracepție „din popor”, iar specialiștii avertizează că astfel de practici sunt ineficiente și dăunătoare pentru sănătatea reproductivă a persoanelor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente