15:59:57 19.04.2024
Stiri

Klaus Iohannis iese la ATAC. Primul anunț după revocarea Codruței Kovesi

Știri 11.07.2018 15:00 Vizualizări3354 Autor: Ziarul National
Klaus Iohannis iese la ATAC. Primul anunț după revocarea Codruței Kovesi cotidianul.ro


Preşedintele Klaus Iohannis a susţinut în direct, declaraţii de presă de la Summit-ul NATO, în care a vorbit pentru prima dată despre motivele pentru care a revocat-o pe Kovesi de la şefia DNA: A respectat Constituţia şi statul de drept. Totodată, preşedintele a mai spus că nu şi-a schimbat opinia despre Laura Codruţa Kovesi, iar de acum „poate va sprijini şi mai mult” lupta anticorupţie.

„Cred că vă aminţiţi, sper să vă aminţiti şi îmi place să o spun cu voce tare: Eu respect statul de drept, Constituţia, nu le spun ca slogan. Eu îmi doresc o întărire a statului de drept. Calea românească trebuie să fie calea României consolidate, este calea valorilor democratice şi a statului de drept. Atunci e evident că primul om în stat este primul care respectă statul de drept, deciziile CCR, drept pentru care am pus în aplicare decizia CCR. Niciun moment nu a fost pentru mine o opţiune să nu respect Constituţia. Eu imi doresc să fie înţeles ca şi un pas pentru respectul suprem pentru Constituţie", a declarat preşedintele Klaus Iohannis, la Bruxelles, înainte de summitul NATO, transmite realitatea.net.

Totodată, şeful statului a mai punctat că lupta anticorupţie va continua. „Dacă cineva acum se bucură că lupta anticorupţie încetează, nu, nici vorbă. Ea trebuie să meargă înainte şi va merge înainte. DNA e un corp de profesionişti foarte bine pregătiţi. Deci lupta anticorupţie va merge cu toată forţa mai departe, iar până acum acest pas făcut luni nu mi-a schimbat părerea personal despre activitatea DNA şi a doamnei Kovesi. Au făcut o treabă foarte bună, trebuie apreciată şi eu am sprijinit şi voi sprijini în continuare poate şi mai mult lupta anticorupţie", a mai spus preşedintele.

Președintele României Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul de revocare a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, după decizia CCR de acum mai bine de 30 de zile și a încheiat un conflict cu majoritatea PSD-ALDE, care s-ar fi putut sfârși cu suspendarea sa din funcție.


Stiri relevante
Top stiri

Actualitate
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md